Sunday, February 28, 2010

HANYA AKU.....

Setiap orang mempunyai minat masing-masing…begitu jugak aku..minat aku mungkin xsama dengan orang lain..dan ada juga yang menyampah dengan minat aku yang satu ni…aku minat dh lama..aku suka..aku cinta…hehehe…act, aku minat sangat nyanyi2 ni…tp sore aku xsdap pon..aku juz nyanyi untuk hiburkan diri sendiri..bila hepi, aku nyanyi lagu hepi..bila sdey aku layan lagu sdey..huhuhu…selalu kalo aku nyanyi je orang mesti dpt tgkp aku nyanyi lagu sape..hehe…tu la keistimewaan aku…sume org knal aku sbb die ni…heheh…kdg2 aku pon pelik..istimewa ape la die ni kan..bagi aku die ade keistimewaan yang tersendiri…suaranya bagus bangat bagi aku..hehe…aku teringin nk sore camtu…tp dh tkdir sore aku dpt cmni jer..aku REDHA…alhamdulillah..sekurg2nya aku xbisu….bagi yang xde minat same ngan aku, mintak maafla sbb dh wat korg kcewa n mnyamph..hahaha…but its ok..i dun mind…tu hak korg…aku pon ada minat yang tersendiri…so sapelah korg utk halang aku kan..hahaha…sory guys!!kalo org dok kalut cr lagu omputeh, aku plak kalut cr lagu die ni….hafal lagi…syoknye!!kalo dpt nyanyi lagu die dgn psaan yang puas ati..tp slalu kalo g karoke, mesti pitching lari…huhuu..apa boleh buat…I'm not SITI NURHALIZA….hehehe…so, kat cni, aku nk kongsi la serba sket lirik2 lagu die..antara yang aku dh hafal n yang paling aku suka la..bez bangat…!kalo org xska irama tradisional, aku suka!!!jom kita terjah lirik2 tu…!!

KEMBALIKAN INDAH – SITI NURHALIZA
Ooooo…… Setitis air mata gugur ke bumi
Menjadi lautan kaca Harus ku renangi…
Dimana kau menghilang kasih ku rindu….
Biar apa pun menghalang janganlah kau membisu
c/o Inikah cinta Menghiris jiwa Kau biar hidupku jd melara
Sucikah cinta kau cemar janjinya
Bertarung aku dgn sengsara
Tak rela ku bersedih dihimpit duka
Berkaca hati merintih
Pecah tak ku duga
Inginku meluahkan Segugus rindu….
oooo Kembalilah keindahan Cahaya di hatiku…….
Oh kasih.. terbayang kenangan lalu Oh bersamamu..
Berjanji setia
Tak ingin berpisah Berdua kan selamanya…..

WANITA – SITI NURHALIZA
Oooo….. Aku wanita punya hati nurani yang xdpt dibohongi
Pabila cinta telah membutakan mata dan membuat tuli telinga
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau tenyata pilihan hati belahan jiwaku ini
Cintaku ini anugerah terindah dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meski pon kita berbeza
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata pilihan hati belahan jiwaku ini…
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku pnya cinta selayaknya manusia
Apakah salah jika aku menyinta apakah salah jika engkau tenyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

CINTA INI - SITI NURHALIZA
Betapa engkau menyintai
Agungkan aku bagai seorang puteri
Selalu kau puja diriku ini
Belaian aku tak memijak bumi
Namun terkadang aku rasakan
Apa kasih kau tak berlebihan
Aku wanita tak sempurna
Bukan sekilaunya batu permata
c/o Marilah bersama jalani cinta kita apa adanya
Saling mengerti dan sudi menerima Kita manusia biasa…..
Marilah menjaga kesucian cinta rahmat yang kuasa
Saling berpadu hati untuk berdua
Dalam dakapan mesra
Nikmati suka berbagi duka
Seiring dengannya aku bahagia
Genggam jemari dan berjanji
Setia selamanya sampai akhir nanti

KESILAPANKU KEEGOANMU – SITI NURHALIZA
Besar kesilapanku besar lagi kesalahanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku membuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu disisi
Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali kau menolaknya
Tak ingin ku menyalahkan diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu
Suasana sepi kini menambahkan hening di dalam hatiku
Mengalir __________ biar di jiwaku
Aku telah tiada
Waktu begini diusik kenangan silam yang bertandang
Namunku biarkan ia menabahkan hati ini
c/o Kekasihku cukup engkau buatku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau kepadaku seperti dahulu
Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringat ku dikala derita yang memisahkan kita
Di dalam sendu ku berseru
Yang terukir dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu…

Di Taman Teman – Siti Nurhaliza
Tulus berkembang suci bunga
Harum cinta kuntum syurga
Burung berbisik tanpa dusta
Merisik manja asyik fana
Dikala malam tidurkan senja
Bintang menjahit baju lena
Sehingga fajar hingga purnama
Kau masih setia
Danau terbentang sejujurnya
Tenang jiwa hilang lara
Saat ku jejaki taman bunga
Benar indah amat indah
Dikala luka terlalu dalam
Sungguhpun masih tak terpadam
Hingga terkadang aku berdendam
Kau tetap setia
Walau jauh berlari
Walau jenuh ku mencari
Tetap sungguh kau kemari
Tanpa jemu dan benci
Biar ku telan tangismu
Biar ku simpan resahmu
Meski kau bukan milikku
Percayalah..
Kau Inderaloka..
Kan ku susuri
Bahagia mu teman di taman ini..

MAHLIGAI PERMATA – SITI NURHALIZA
Berpaut-pautan kepimpinan
Beriringan meniti kehidupan ( 2x )
Segak perkasa seri pahlawan
Bertanjak mimba dari seberang
Tidak permata jadi hantaran
Lembut bicara disebut orang
Lemah gemalai tari perawan
Senyum meleret menambat hati
Tidak mahligai tempat naungan
Teguh langit tetap jua dipenuh
i c/o Beralun suara memuji
Terasa diselimut duri
Berserah hanya kepadanya
Memohon kesucian jiwa
Semoga dilimpah bahagia
Sepanjang hari
Madah-madah penghias rasa
Usah pula termanis madu kata
Segala puji indah indah menguntum sukma
Usah pula terguris parut luka
Paut tandang riuh gendang
Bergegak gempita suasana
Mana datang seluruh semesta Bergembira..

Nampaknye ni je la kot lirik yang aku larat nak edit…fuh!! penat.. Hahaha…..


2 comments:

azana said...

ku percaya ada cinta-ct

permintaan...plezzzzzz...heheeh

misrerama said...

sabar ye peminat..akan ade lirik itu tidak berapa lama lagi........