Saturday, December 31, 2011

Selamat Tinggal

Assalamualaikum wbt
Hye everyone
=)
Today is my last day 
updating my silent blog 
i'm quite busy to write everything in here
keep correcting my proposal thesis
and i dunno when it will be my last day to correct all those words
oh, i hope next week is my last task
amin amin amin
please raise ur hand and say amin with me guys
thank u =)

The Clock shows the number 22.43
and i still have time to write my last speech
oh, i don't think it is speech
maybe speechless
ha ha ha
well, i don't have any idea what to talk in here
pity me =(

since year 2011 will leave us 
or maybe we will leave this 2011
or what so ever it is
i hope what ever happened before will be my very best lessons
for me to go through to the very good next year
i hope so . . .

There are a few words
that i had copied from my FB status
my head is so so so blank right now
i'm sorry
=)

 " Yang Lepas Jadikan Iktibar Juga Pengajaran, Yang di Hadapan Jadikan Sebagai Satu Cabaran Untuk Mematangkan Kita Dalam Kehidupan ".

Semoga Kebahagiaan Akan Terus Berlaku Dalam Kehidupan Ini. Terima Kasih Kebahagiaan. ^^'

Happy New Year in advance to all Friends =)


Antara gambar terakhir sebelum menuju tahun 2012
=)

Friday, December 16, 2011

Tips atau BUKAN tips =p

Assalamualaikum w.b.t
hye semua !
lama jugak aku xmenyibukkan diri aku
menaip di sini kan?
menaip benda-benda yang aku rasa aku nak taip
bukan info atau apa-apa
tapi tiba-tiba ja wujud satu entry baru
hik3 
^^

okay 
aku  takde point untuk buat ayat mukadimah di petang yang mulia penuh barakah ini
so aku nak straight to the point je lah
boleh??

First day aku jejakkan kaki ke tempat aku belajar
ramai jugak yang tegur
'eh, fiqa kenapa kau nampak kurus? '
'fiqa, kurusnya kau skang. makan hati eh?'
'fiqa, macam mana boleh kurus?makan ubat diet eh?'
'fiqa, aku rasa kau nampak lebih kurus dari dulu'
dan macam-macam lagi lah ayat yang keluar dari mulut sahabat taulan
tak terkecuali mr.ex aku yang perasan akan hal itu
tapi tu waktu awal-awal masukla
sekarang ni rasanya dah xkurus lagi kot?
hahhahaha

okay, bukan nak share tips atau apa
cuma nak leraikan segala kemusykilan yang wujud di hati kawan-kawan juga sanak saudara
cewah !


Semuanya bermula sejak cuti 4 bulan yang diberikan oleh pihak universiti
*super happy boleh duduk2 goyang kaki kat umah.hahaha
Tapi, 6 minggu yang pertama aku xdelah duduk goyang kaki sangat
aku terpaksa merempit ke tempat praktikal untuk memenuhi sistem yang telah ditetapkan untuk seorang pelajar seperti aku
ya, aku masih seorang pelajar, masih muda.hee
=)

Untuk 6 minggu permulaan ini,
aku rasa fizikal aku masih di takuk yang lama
masih di kuantiti berat yang sama
lepas je abeh praktikal
aku dapat kerja baru
jaga anak saudara yang super nakal dan comel
heeee !

Selepas tu aku dapat lagi sorang baby baru yang nak kena jaga
tambah lagi sorang dan tambah satu lagi kerja
tapi aku suka aku bahagia
ops, lupa
satu lagi jaga kakak aku yang sedang berpantang
heeeee

akhir sekali masuk bulan puasa
siang tak makan
bukak puasa, makan kuih dan air sahaja
sahur, dengan hanya sesenduk nasi
siang, siapkan makanan utk kakak yang sedang berpantang
juga makanan untuk anak buah super nakal
buat kerja-kerja rumah
sementara menunggu waktu berbuka
aku online facebook
petangnya siapkan makanan untuk berbuka puasa bersama ibu tercinta
okay, sepanjang waktu ini, ada aku mention pasal ubat diet?
takde kan? so aku memang xmakan ubat diet
heeee !

motif kat cni aku nak cakap
kalau nak turun berat 5kg dalam masa sebulan
boleh la buat macam aku
seperti di atas
tanpa perlu sekat makan
hanya perlu
  1. Puasa
  2. Online Fb sbb nafsu makan hilang. kusyuk sgt FB. hahahha
  3. Jaga anak saudara dengan bersungguh-sungguh
  4. Tido lewat setiap malam
Hasilnya, dapat la hilang 5kg dalam sebulan. xla banyak sgt kan?
hahahaha

okay
Ini TIPS BUKAN TIPS
hahaha
maaf buang masa anda semua !!!
XD



Sunday, December 11, 2011

Makan

Saya kuat makan 
hari-hari perut saya dengan pantasnya minta diisikan
sekejap-sekejap lapar
sekejap-sekejap lapar
apekah tanda ini semua?
adakah ini petanda saya akan gemuk semula ?
oh tidakkkk
rugilah baju-baju tak dapat pakai lagi
tapi tapi tapi
tak dapat nak tahan perut yang berdondang sayang
macam mana ni
T_T

adakah ini kerana faktor hati yang telah berbunga kembali?
hahahaha
saya pon tak pasti akan jawapanyya
ohhhhh
tolonglah perot
saya tak mahu gemok

tiba-tiba teringat
time makan hati dulu
aku kurang makan
sebab tu la kot aku jd kurus sikit
mungkinla mungkin jugak la
haishhh
ntahla
tapi tapi tapi
tak nak gemukkkkkkkk
=(

Kawan-kawan
jangan ajak saya makan 
tau?
makan separuh nasi sehari pon okay la
tapi jangan ajak makan benda lain 
tau tau tau??

p/s : macam boleh je kan? dah la keje part time kat coffe house. memang xboleh nak kawal hawa nafsu la kan
haish !

expression muka pon dah macam tu.
macam mana nak kawal makan
urggghhh !
XD

Wednesday, December 7, 2011

Change


Assalam
i think i need to change my way, writing in here
i wanna write more information things, stories or what so ever
 rather than keep writing sad story or heart feeling in here
i will try to improve
HIJRAH
ya, i need a new life
Doakan saya ya kawan-kawan
=)

Monday, December 5, 2011

Kehilangan

Ujian menimpa diri
bertimpa-timpa
sukar untuk dijelaskan
sukar untuk diliuahkan
perasaan, tidak tahu bagaimana hendak digambarkan
hanya yang mampu aku panjatkan pada-Nya
tunjukkan mereka yang mengambil hakku ke jalan yang benar
mengambil sesuatu yang bukan hak kita, adalah salah
tolong ingat ini
mengambil hak orang lain adalah salah

Thursday, December 1, 2011

Jawapan

Ya Allah
jika dahulu aku meragui keputusan hati
kini, aku tidak lagi
aku yakin
aku yakin sekali
aku pasti ini jawapan Istikharahku
Ya ALLAH
jika ini jalan yang terbaik buatku,
aku Redha
biarpun kadang-kadang hati menolak untuk menerimanya
tapi aku yakin 
ini jalan terbaik yang telah KAU tunjukkan padaku
terima kasih kerana berterus terang
aku bersyukur
aku mohon Ya Allah
Kau ampunilah segala kejahatanku
aku mohon pintu taubat dariMU
AMIN Ya Allah

Monday, November 28, 2011

Im sorry bff


Assalam
maafkan aku sahabat
aku cuai
aku dah hilangkan rantai tangan pemberianmu
maafkan atas kecuaianku
sangat pantas berlaku
aku xsedar di mana ia menghilang
maafkan akuuuuu 
=((

Monday, November 21, 2011

Diari

Lupakan kenangan lalu
Mari bukak cerita baru
Maafkan aku kerana mudah lupakan kisah lalu
Kerana bagiku
Yang menyakitkan harus terus berlalu
Aku tak kuat untuk terus menerima kepedihan lalu
Aku cuma mahukan kehidupan baru yang lebih baik
Maafkan aku kerana kononnya aku akan terus menunggumu
tapi, ternyata aku tidak punya masa yang banyak untuk menunggu
selamat mengharungi liku-liku kehidupan yang baru
=)

Tuesday, November 15, 2011

I lie to you
I'm SO SORRY
FORGIVENESS is the best thing i can do now
FORGETTING is the hardest thing i can do right now

Ampunkan aku Ya Allah
kerna aku menipu perasaan
segumpal hati yang bernama kasih

Sunday, November 13, 2011

Movie

Nak tengok wayang
nak tengok nak tengok nak tengok!
please bring me there this 1st December 2011
nak tengok OMBAK RINDU
pleaseeeeee
anyone?
T_T

tgk2!!
poster die dah kuar
bukan nak tengok artis
tapi nak tengok cerita dia
sebab novel dia memang best
harap sangat masa ni aku tengah free
=)

Saturday, November 12, 2011

Harapan

Aku berhenti berharap
Kerana aku tahu
aku sudah tidak mampu
aku pasti
akan ada kehidupan lebih baik selepas ini
aku yakin
aku berhenti berharap

Friday, November 11, 2011

Sista Having Fun

Assalamualaikum
Sekadar entry pendek

Keberadaan diri di rumah
sedikit sebanyak melenyapkan kesedihan dan juga kepedihan yang aku pernah rasa
ini kerana aku punya keluarga
aku punya anak saudara 
aku punya teman
aku punya semua
mereka cahaya kegembiraanku
Terima kasih semua
Kerana kalian buat aku rasa mahu hidup lebih lama di dunia yang fana ini
=)





Monday, November 7, 2011

symbol

Now I can’t seem to find myself
Oh I can’t seem to ease my mind
Oh I think I’m falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

Dear guys,
keep in mind
if one day your ex doesn't cry over you
that is mean
there is someone that makes her smile bloom

Sunday, November 6, 2011

senyungis

Dalam senyum,
Hatiku berdegil tetap mahu menangis
sampai bila?
hati bertanya kepada fizikal
fizikal sudah jadi tabah
namun, hati kurang berusaha menjadi tabah
suatu saat,aku suarakan rasa hati kepada yang sepatutnya
jawapan yang diberikan penuh jujur
aku mengiyakan sahaja
namun, hati aku pedih
pedih seperti ditusuk sembilu
aku kembali berusaha memberikan sejuta senyuman
aku tersenyum
namun, hati aku gagal berhenti menangis

Wednesday, November 2, 2011

Bahagia

Semalam, hati aku rasa suka
aku gembira
namun hari ini, aku diberi duka
aku kecewa
Ya Allah,
 Apa yang cuba kau sampaikan padaku
aku kecewa Ya Allah
kau kuatkan hati ini
aku mohon
:[

Tuesday, November 1, 2011

Kerja

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
hye kawan2! (bc dlm nada upin ipin)
Alhamdulillah
saya dah dapat kerja!
yeay!
part time job
as a waitress
weee!
dengan rakan2
xsabar nak mengharungi detik2 kerja disamping sibuk belajar
mesti super exhausted!
tapi xpe
demi mu duit
aku rela
doakan aku kuat ya kawan2!

p/s : baru je lepas makan biskut cicah susu
super sedap! try lah! hehehehe

Monday, October 31, 2011

PRAY FOR ME

Assalamualaikum w.b.t
Viva on wednesday
Oral third language on Wednesday
semua pon memerlukan perhatian yang khusus
tapi xsetanding perhatian khusus jaga baby la
hik3
anyway guys,
please pray for me
and my friends
thank you
=)

Sunday, October 30, 2011

Tanda

Mungkin tanda-tanda untuk hati ini terus melepaskan dia pergi 
sudah terang lagi bersuluh
tiada lagi simbol
'in a relationship'
dan aku semakin pasti
dia sudah tidak mahukan aku lagi di dalam hidupnya
aku juga tahu erti malu
aku juga ada harga diri
sampai bila aku perlu merayu
merayu pada orang yang tak sudi
Jika Allah telah tentukan takdir aku begini
aku REDHA
kerana aku manusia biasa
aku perlu kembali kepada fitrahNYA
aku wujud keranaNYA
bukan kerana dia.

Jika ada hati yang mahu menawan
bersabarlah
kerana pintu hati ini belum sempurna dibaiki
untuk membuka peluang
dan
untuk membuka semula pintu yang terkunci tanpa daya


“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)
And i just realized
Dearies frens
one day, i maybe not gonna tell u
when my engagement will happen
just wait for my wedding invitation card
i promise
i will invite all of u
with my best
=)


Tertengok album
'mine and always be mine'
aku jadi rindu

Saturday, October 29, 2011

Lagu

I just found new song. introduce by my friends.
Dan aku masih terasa bekasnya di hati. 
Hati, awk kuatkan? :)


Kemarin ku dengar
Kau ucap kata cinta
Seolah dunia
Bagai dimusim semi

Kau datang padaku
Membawa luka lama
Ku tak ingin seolah
Semua seperti dulu

Tak ingin lagi rasanya ku bercinta
Setelah ku rasa perih
Kegagalan ini membuat ku tak berdaya

Tak dapat lagi rasanya ku tersenyum
Setelah kau tinggal pergi
Biar ku sendiri tanpa hadirmu kini lagi

Friday, October 28, 2011

Header

Assalamualaikum w.b.t
hye semua!
salam hari jumaat
semoga semuanya sihat-sihat ya
=)
eh, hujan!
Allah menurunkan rahmatnya sementara aku sibuk nak buat post baru
heheehe
alhamdulillah
ada doa ketika hujan.
tau x?
kalau xtau meh baca sama2
ALLAHUMMA SOYYIBAN NAFI'A
(Ya Allah turunkanlah hujan yang bermanfaat untuk manusia, tanaman dan binatang)


okay,
sebenarnya nak cerita pasal header baru yang dibuat
hehehe
aku akui aku xpunya daya kreativiti yang baik
itu memang aku sejak azali lagi
tapi aku rasa macam dah lama sangat aku pakai header yang sama
rasanya dalam 6 bulan lebih
hahaha
6 bulan tu lama ke?
xdela lama sgt kan?
alasan utama aku nak tukar header tu sebab
aku rasa muka aku terlalu banyak pulak kat atas
ini ruangan penulisan ke ruangan model kosmetik
*bukan perasan.tp nak bg perbandingan je.hehehe ;p


okay,
kali ini aku rasa header aku baru la betol2 ada macam gaya misrerama sikit
sebab?
sebab ada gambar rama-rama di sebalik wajah mencuka aku tu
=p
sebab pemilihan wajah mencuka tu?
hurm..
maybe sebab before ni aku dah terlalu banyak senyum
=))
harap kawan-kawan blogger
xbosan sebab aku suka tukar header
yang sampai bila pon xkan kreatif kan?
hahaha
okay kawan-kawan
itu sahaja untuk hari ini
sehingga bertemu lagi
 =)

p/s : edit campur2 ni.kejap adobe kejap photoscape
:P


Wednesday, October 26, 2011

Mimpi bayi

Assalamulaikum w.b.t

Ya Allah
aku bermimpi
cuaca pada malam ini sejuk dan nyaman sekali
sekarang usia malam masih muda
masih belum menginjak ke pukul 10.00 mlm
namun, aku telah diberikan mimpi
mimpi yang sungguh aku xsangka
mungkin kerana aku keletihan
keletihan berada seharian di luar kampus
mungkin ada kaitannya dengan kepenatan ini
dan mungkin juga ada kaitannya dengan
setiap kali dalam perjalanan, 
aku akan lihat ke arah bayi
ya, aku masih ingat
kebanyakan masa aku di luar
aku mencuri pandangan terhadap bayi

mimpi kali ini
yang bagiku sedikit terkesan di hati
aku sedikit lagi hampir menangis dengan keadaan tangan seperti memegang bayi
(mungkin aku rindu pada anak-anak di rumah)
di dalam mimpi aku masih pelajar
mari aku ceritakan dari permulaannya
=)

aku dan rakan-rakan
dalam satu perjalanan atau lebih mudah mungkin LAWATAN TAPAK
lawatan tapak yang setiap semester wajib kami lalui
entah bagaimana
tiba-tiba
suasana mimpi itu bertukar
aku dan rakan-rakan seperti berada di dalam sebuah hospital
(aku semakin lupa mimpi yang baru sahaja terjadi)
aku terserempak dengan seorang perempuan muda
wajahnya samar-samar
namun, aku yakin dia baik
dia menyapa aku dan sahabat baik
bertanyakan nama dan tujuan kami di situ
berborak tidak terlalu panjang
aku lupa apa isi perbualan kami
lalu, aku dan sahabat berlalu meninggalkan dia

Aku masih bermimpi
kami sedang mengadakan perbincangan
tujuan perbincangan aku masih samar-samar
tiba-tiba
datang seorang lelaki
wajahnya sedih, kusut
membawa sesuatu di tangan
aku tak hiraukan
masih teruskan perbualan dengan sahabat
satu ketika, aku tersentak
bila aku terlihat namaku terpampang di atas kepingan kertas yang dipegangnya
aku jadi kelu dan mengambil tempat
untuk duduk di samping rakan-rakan yang lain
aku cuba memerhati
aku diamkan diri
mendengar dengan penuh minat
apa yang cuba disampaikan.

dia mencari pemilik nama.
nama yang diberi
'norshafiqa hazwani bt abdul aziz'
aku terdiam, kelu seribu bahasa
lalu, sahabat-sahabat menuding jari ke arah ku
yang aku mampu 
menutup muka tanda malu
kerana aku tidak tahu apa tujuan dia berbuat begitu

dengan penuh kesayuan
dia melamar si pemilik nama tersebut
aku bertambah terkedu
tidak tahu apa yang aku patut diluahkan
ya, aku terkesima
aku seperti teruja
aku dilamar di hadapan semua
aku jadi malu
namun, aku tidak hiraukan lamaran tersebut
aku tidak peduli
tapi aku rasa bersalah
kerana lamarannya adalah bersertakan wasiat dari arwah isterinya
ya, ARWAH ISTERINYA
aku yakin, wanita tersebut adalah wanita yang berborak denganku di awal jalan cerita mimpi ini
arwah meminta dia melamarku
supaya aku mampu memelihara anak mereka yang baru dilahirkan
aku terharu kerana diberi penghargaan sebegitu
aku diam. tidak memberikan sebarang respon
mungkin lelaki itu mengalah.
tidak memaksa dan melangkahkan kaki berlalu pergi

aku masih bermimpi
setelah setahun, aku kembali ke hospital yang sama
mencari-cari bayi tersebut
aku menangis teresak-esak
aku meminta kepada jururawat temukan aku dengan bayi tersebut
aku lihat seorang jururawat mengendong seorang bayi
aku yakin, itu bayi yang diwasiatkan kepadaku
aku meluru kearah jururawat tersebut 
tetapi dia tidak mengendahkan aku
aku terus berlari mendapatkan bayi tersebut
tiba-tiba langkahku terhenti
aku lihat lelaki tersebut dengan ibunya
ada di situ
aku jadi malu
tapi aku tidak mengendahkan mereka
aku ambil bayi itu
aku peluk
aku cium
aku menangis
lelaki tersebut datang kepadaku
duduk disisiku
cuba mententeramkan aku
aku jadi bingung

aku terjaga dari tidur
dalam keadaan tangan seperti memegang bayi
dan perasaanku saat itu seperti mahu menangis

Ya Allah,
apa maksud mimpi yang kau berikan ini
siapakah mereka?
kalau ini hanya mainan tidur,
kau bantu aku tenangkan jiwa ini
aku mohon 
: '|

Tuesday, October 25, 2011

Ini Best

Belajarlah dari bulan mengambang. Bulan hanya mengambang sekali-sekala... Bulan tidak mengambang setiap malam... kerana dengan mengambang sekali-sekala itulah pungguk jadi perindu, manusia tertunggu-tunggu. Begitulah isteri yang masih malu, suami akan menjadi perindu.


ehem-ehem, saya dah belajar dr sesuatu yer kawan2
hehehe
xsabar nye nak jadi isteri solehah
mulai dari hari ini
saya berikrar, akan jadi seorang wanita yang patuh kepada suaminya
=)
tiada lagi paksaan dalam hubungan
saya berjanji kepada diri sendiri
Ya Allah, temukanlah aku dengan tulang rusukku yang sebenar-benarnya
amin ya rabbal alamin

Monday, October 24, 2011

Urghhh !

Assalamualaikum w.b.t

urgghh!
 saya xmampu nak menahan tangan saya dari menaip sesuatu di sini !
apekah?
mungkin jejari2 ini telah dibiasakan untuk menulis di sini
hubungan saya dengan mr.blog ni pon agak lama sebenarnya
that is why la kot?
eh?
hahaa
who cares

bukan nak tulis apa2 pon
cuma nak bagitau
yangggggg
next week, i dh nk balik kampung !yabedabeduuuuu !
tapi =(
tiketnya belum dibeli
sob sob sob
harap2 ada la ya tiket malam jumaat, siang jumaat
yang penting hari jumaat
hehehehe
kalu ssh sgt
aku ponteng kelas ari jumaat
balik khamis !
hahahahaa
sukenye
xsaba nak balik jumpa anak-anak di rumah
mereka pasti rindukan aku

i miss you darling2 ku !
 =))



here they are !
my cumels2 princess
<3



Saturday, October 22, 2011

Ending

Dear blog,
i already choose the right thing for me
i just cant do it by now
but sooner or later i will do it
i've choose to leave social networking life
ill try to be good in myself

one more thing dearies blog,
i've choose not to write in here everyday
or maybe once in a week
or maybe 
ill never write any story to you
im so sory
because
i want to leave all the beginning
and i choose to end up all this

i will still here looking up 4 u
but i cant promise
i can take a good care of u anymore
because
i have to write to another place
this place is not privacy anymore.
take a good care of urself honey
i will miss u
=)

Friday, October 21, 2011

one word

MENYESAL
please stop admit thing worthless

im trying so hard
but
tears still wanna show themselves to da world.
im so sorry


Thursday, October 20, 2011

Face Expression

Assalam
hye mr. blog !
 im here to fulfill my promise last night to u 
i dun forget
i remember all things i've said to u
dun worry
actually, it is nothing
i jus want u to know
that im okay right now
=)
im sorry for posting sad word to u every day
it is karma
sumtime u will get happy all da time
sumtime u will get sadness but not all da time
chill !
so i would like to show you
my very annoying face
^^v

please dun vomit
promise k?

(muka awal2 dulu time post ayat2 sdeyh)
 ni dh cuba nk senyum dah walaupun masih merenung jauh
 hey, im smiling ! =)

shoot me! hahaha
 
Last, but not least
i hope and im praying to Allah
dun take back the new happiness which i have right now
im just trying to be strong, stronger and strongest,
without him by my side
i just want to look good everyday
without dark eyebag crying for no reason

THANK YOU ALLAH
 =)

Wednesday, October 19, 2011

HEY YOU

HEY U MR BLOG !
i ade cerita nk cite dgn u
tapi i xsempat tau nk cite sbb esok i ade presentation
tomorrow i promise
i cite ngan u k
muahh
miss u blog!
bubye
i love u
=)

Monday, October 17, 2011

If I can

Kalau boleh
saya nk jumpa awak
tenung mata awak dalam-dalam
tenung wajah awak yang tenang
tenung mata awak yang redup
dengar setiap apa yang awak nk luahkan
jadi pemerhati segala tindak tanduk awak
sentiasa ada dekat di hati awak
saya nak  lihat  kebahagiaan dari raut wajah awak
saya nak lihat senyuman awak
saya nak  lihat  gelak tawa awak
saya nak  lihat  wajah awak yang tenang
saya nak lihat semua pasal awak
saya nak lihat semuanya pasal awak
saya harap saya dapat lihat buat terakhir kali
tapi saya takut saya tak mampu
tak mampu nak melihat semua itu dalam keadaan yang paling tenang
sebab saya takut saya akan menangis
sebab saya tahu itu pertemuan kita yang terakhir kali
saya masih berharap pada awak
bukan pada siapa-siapa
kenapa hati saya masih berdegil 
menanti dan mengharapkan awak
saat ini,
saya masih xmampu nak tahan air mata lagi

maafkan saya awak
kerana menjadi seorang yang terlalu memaksa
saya sangat sayangkan awak
maafkan saya
:(

Tanah

Assalam
tadi tengah bermuka buku terjumpa satu notes
dia cakap orang anak pertama, kelima dan kesembilan ni sifat dia tanah
tanah tu sifat dia mcm di bawah ni
:))

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan
sentiasa menjaga kecantikan.



tapi tapi tapi
rasenya xsemua ada kene mengena ngan aku
hahaha
nnt aku explain
kalut nk semayang maghrib ni
Haiyya a'lassolah !

Sunday, October 16, 2011

Sejarah

Aku cuba mengingat kembali saat pertemuan kita dahulu
aku cuba mengingati setiap saat manis bersamamu
aku cuba mengingati setiap kata-katamu yang membuat aku tidak senang duduk atau berdiri
aku cuba untuk mengecapi semua kenangan itu
aku membaca setiap perbualan kita yang telah terakam menjadi sejarah di ruang perbualan kita
aku cuba semuanya
namun, apa gunanya andai aku sahaja yang mencuba
kerana aku memang menyimpan perasaan ini buat kamu
hanya untuk kamu
aku harap kamu juga akan melakukan hal yang sama
supaya kamu tahu
apa yang aku rasa saat ini
aku cuma mahukan kebahagiaan yang pernah kita kecapi dahulu
YA ALLAH
bantu aku
aku hanya ada MU ya Allah
kepadaMU tempat aku mengadu
bantu aku
 . . .

Friday, October 14, 2011

Hati kecil

Saya punya satu hati
kecil dan terlalu sensitif
saya berikan pada insan yang mahukannya
tapi suatu hari insan itu memulangkannya
sejak itu saya lupa mana letaknya hati saya
semoga ada insan yang menemui hati saya
dan meletakkannya kembali pada tempat asalnya
selamat malam
saya sayang awak.

Wednesday, October 12, 2011

Online Shopping

Assalamualaikum
semoga semua sahabat2 ku di dalam keadaan sihat lah hendaknya
hik ^^
ayat nak skema badut je kan
sebenarnya, aku dh lama nak wat benda ni
tapi masa mencemburui aku
memandangkan petang ni aku agak free
aku cuba merajinkan jejariku yg xberapa nak runcing ni
hehehe

penah shopping online?
aku penah dan aku penah jugak cuba berbisnes online ni
ok la sbnrnya
JIMAT MASA, xlenguh kaki dan tangan
cuma perlu hadapkan muka dan mata betul2 ke arah skrin laptop
dan PILIH mana yang berkenan di hati

oleh itu kawan2
saya mahu memperkenalkan laman sosial sahabat saya
yang mula berjinak-jinak dalam bisnes online ni
(maafla blog den xbape nk popular, so maybe xramai la yg mengunjunginye)

kawan2 jangan malas2 nak klik kat gadjet yg ade kat sebelah kanan sana
paling atas tau !
cuba la mana tau kot2 berkenan di hati
 =))

kalau malas jugak boleh la klik di sini
(p/s : jangan lupa mention korang bc blog misrerama tau. nnt dapat 10% diskaun! )

terima kasih rakan2 sudi singgah dan baca blog saya
muaaaaaahh !
special kiss 4 u guys
hik3 ^^

Sunday, October 9, 2011

Berubah

Ya Allah,
bantu aku berubah ke arah kebaikan
jika itu mau mu
akan ku cuba
tapi jika aku gagal, maafkan aku
kerana aku punya hati yang terlalu kecil
ini kerana
aku terlalu menyayangi dirimu
aku akan cuba sebaiknya
jika itu mahumu
Ya Allah,
aku lemah . . .

Stop

Ya Allah 
aku memohon kekuatan dariMU,
kau bekukanlah air mata ku ini
supaya tidak mudah cair dan menyembah bumi ciptaan mu lagi
amin Ya Allah

=)

Monday, October 3, 2011

BUNYI

4.04 a.m
handphone ringing
sound like sms from someone

dengan pantas
capai handphone
HAMPA
(from CELCOM)
bukan seperti yang diharapkan
mungkin dia akan terjaga dan ucapkan kata rindu
sayangnya hanya aku bertepuk sebelah tangan

kembali sedih
=(

nk tido
dah lama tunggu
konon2 si dia akan menjawab kata2 sdeyhku

aku nk cuba jd lebih kuat

Hati


Don't leave me in all this pain,
Don't leave me out in the rain,
Come back and bring back my smile,
Come and take these tears away,
I need your arms to hold me now,
The nights are so unkind,
Take back that sad word good-bye,
Bring back the joy to my life,
Don't leave me here with these tears,
Come and kiss this pain away,
I can't forget the day you left,
Time is so unkind,
And life is so cruel without you here beside me . . .
Un-break my heart
Say you'll love me again
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked out of my life
Un-cry these tears
I cried so many nights
Un-break my heart
My heart

Friday, September 30, 2011

Stop

Dear tears . . .
please stop falling down . . .

eyes

ASSALAM
kami ada dua mata
dua mata kami dibantu dengan dua lagi mata
kami gembira walaupun sifat kami begini
Allah temukan aku dengan sahabat yang baik
walaupun kadangkala kami xsependapat
xsehaluan xsama citarasa xsama bentuk xsama rupa
tapi kami dikurniakan hati untuk mengasihi dan menyayangi sesama kami
tidak lebih tidak kurang
sebagai 'sahabat baik'
saya gembira dia adalah kawan saya
kerana dia terlalu memahami dan menjadi pendengar setia
(mungkin pening n nk muntah loya asek dgr aku bercerita =p)

kini, kami sama
walaupun dia bujur aku bulat
heeee
 (^_6)


Lihat, kami ada bantuan spek yang cantik dan versatile ! 
hahahaha
OVER 
x x x 
spek kami sederhana saja
cukuplah membantu penglihatan mata
=))

(cantik kan kawan sy? shhyyy. jgn gtau dia.nt dia marah sama saya =P )

Wednesday, September 28, 2011

Miss Kebaya

ASSALAM !
dah jawab ke belum ni?
baek jawab cepat2

okay
berkaitan dengan kebaya
apa yang anda paham dengan kebaya?
sebenarnya aku pon xpaham sgt
sebab bila semua org pakai kebaya nampak mereka sgt bergaya
ha ha ha

hurm,
actually
i've been invited by sumone to join one competition
sumthing like photoshoot2 la
haiya
actually, aku bukan reti bab posing2 maut ni
sebab semua posing yang aku buat sangat keras dan kaku
aku nak menolak tp xsampai hati
sebab orang tu baek sgt dengan aku
kira aku macam dalam dilema la skang ni

tengah2 duk pk pasal mende ni
aku teringat aku penah posing ngan kawan2 aku kat sebuah tempat yang cantik
aku suka dengan kehijauannya
=)

tapi kan
bila dibelek2 balik
aku mmg xsesuai untuk itu
satu lagi,
aku ni pemalu dengan orang ramai
kalau boleh tengah2 pose tu biar jangan ada orang
baru leh pose yang maut sket
 hahahaha
oke x
aku tipu je
aku mana reti posing
tolong lah aku !

(xpasti gamba2 ni penah di upload di sini atau x.huhuhu)

ini antara shot yg aku paling suka lah
ni guna kamera cikai sony ericsson aku je
huhuhu
DSLR xde

mcm xlayak je kan?
haish ape alasan nk bg ni...... T_T

Tuesday, September 27, 2011

Berat

ASSALAMUALAIKUM !
guess what ??
dalam masa xsampai sebulan duk kolej ni
berat aku membuak2 macam iklan coco crunch yang melimpah sehingga ke ladang gandum tu !
xnaka terima kenyataannnnn !
T_T
tu la makan  xtahan
apa yg nampak depa mata semua nak bedal
uwaaaaaaa
nak balik berat yg dicapai sepanjang 4 bulan bercuti di rumah
camne nal dapek balik?
kejap2 je dh lapa balik
sob sob sob
oleh itu
saya xboleh berkawan dgn org yg sdg nk naikkan bert badan
kena kawan dg org yg trunkan berat badan !
 boleh ke?
mcm xboleh jer
T_T
sbb kawan2 semua kurus2 belaka
sigh*

Monday, September 26, 2011

Happy Birthday to misrerama

assalamualaikum w.b.t
(orang2 yang mendahului salam terlepas daripada sifat sombong, bongkak dan tinggi diri =] )
nothing more nothing less
i juz wanna share what had happened to me dis week and so da other last week
im juz really enjoyed myself to do this n to do that
cant tell how happy am i
=)
 
although my entry before show and describe a little bit sadness,
im not dat sad actually
hahahaha
im just play wif da wind
(org melayu kata, main angin)
hehehehe

i would like to thank to my friends because of their concerned
to celebrate my birthday
i really2 appreciated it
alhamdulillah
semoga Allah je dapat balas jasa n budi baik kalian

misrerama dh hilang arah atau cara penyampaian sekarang ni
boleh x kalau kita biarkan saja gambar berbicara?
semoga semuanya molek2 belaka
=)
 
 bluberry cheesecake yg sgt sedap!
 i'm just waiting 2 cute gurls come  back from toilet but actually they came with a surprise. 
im not expected this !
 amoi kesayanganku
 foods more big than a table
 they showed their LOVE
its my turn now. ^^

 we are

 kereta kuda

 we never let our time pass without doing this thing
captured ! weee!
we love camera !










Sunday, September 25, 2011

Sila Paham Sendiri

susah ke nak paham sendiri?
perlu ke setiap benda yang kamu buat kamu berjanji
aku yang kena explain in detail
every word
sigh
mana JANJIMU?

tau, kamu dah memang jarang bukak blog ni
dats y diri ni suka conteng2 di sini
semua dah xmacam dulu

Saturday, September 24, 2011

Air Mata2

Rasa nak menangis
xboleh tahan dah
macam mana ni
tolong tolong tolong
T_T

Kecewa

ASSALAM
semoga semuanya dalam keadaan sihat hendaknya
arini genap usiaku 22 tahun
everyone wished everything nicely
i appreciated it
thank u everyone
i cant tell how happy am i

BUT,
there is still have BUT
because 
im very dissapointed with the one i love
i cant feel the sweetness of this relation
i dun noe y

mungkin aku dah  terbiasa hilang kasih sayang
dan aku juga mungkin sedang cuba lupakan setiap perasaan itu
kalau boleh nak mintak pada DIA 
supaya janganlah dia titipkan aku dengan perasaan kasih sayang buat kaum tersebut
biarlah kasih sayangku hanya utk manusia yang ikhlas menyayangiku.

aku dah cuba tapi aku gagal
aku xtau berapa kali aku dh gagal
dan kali ini
aku tahu
aku GAGAL

Thursday, September 22, 2011

Meninggalkan

assalamualaikum w.b.t
i have one day left !
 ini serius okay?
i will leave my sweet 21 years old about 24 hours or maybe less! 
yess!
please believe this !
am i becoming older than u guys?
T_T

masa berlalu dengan begitu pantas
itu tanda-tanda kiamat dah dekat
sesuatu perlu dilakukan
supaya aku menggunakan setiap tahun yang diberikan dengan baik dan sempurna

di kesempatan ini
aku menadah tangan ke hadrat Ilalhi kerna dengan limpah kurnianya
aku masih diberi nafas yang baru setiap hari
untuk menjalankan segala aktiviti harianku
Ya ALLAH aku memohon padamu
KAU permudahkanlah segala urusanku
kerna aku tahu
hanya ENGKAU yang Maha Mengetahui
apa yang terbaik buat hamba-Mu yang kerdil lagi hina ini
aku mohon padamu
Kau berikanlah yang terbaik buat aku, keluargaku juga teman-teman seagamaku
Amin Ya-Allah
amin ya rabbal alamin

Hepy advance beday Norshafiqa Hazwani Abdul Aziz !
=)

Sunday, September 18, 2011

Lama

assalam!
dah lama saya xsebukkan diri di cni
mesti belog saya rindu bangat sama saya
oleh itu, saya nak update sedikit sebanyak kepada anda belog tersayang
:))

 i have snap more more more pic since i left u 
i dun noe how long. maybe 2 weeks or more?
im so sorry
 hehe
promise, nnt upload banyak lagi cerita baru
awk kan diary sy?
i love u
muah !

saya rindu kamu kamu kamu !
=)

Monday, August 29, 2011

malam raya

assalam
malam raya patutnya semua org bergumbira
tp
aku mengalami sindrom SHOCK !
aku terlanggar pak cik tua time anta mama n kakak g surau nk solat
ini first time dalam hidup
pak cik, maafkan saya
seriusly sy xnmpk kewujudan pak cik di belakang kereta saya
masyaallah
sob sob sob
sy cuba nk undur time pak cik sorg lagi dtg dr hadapan
tp xsdar ade sorg lag pak cik di belakang
maaf maaf maaf!

SELAMAT HARI RAYA semua
:)

Sunday, August 28, 2011

Silver Chain

Assalam
dekat2 nak raya ni
tetibe teringat pulak dekat rantai tangan perhiasan ku yg entah hilang ke mana
sob sob sob
xdelah perhiasan tgn utk aku beraya kali ini
tu la ghairah bawak motor p praktikal ngalahkan mat rempit

anyone volunteer buy it for me?
:((

Tuesday, August 23, 2011

semakin meninggalkan

assalamualaikum
pasti ramai yang sedang bergembira saat ni
kerana bisa pulang ke pangkuan keluarga tercinta, 
dapat bercuti melupakan segala kerja yang ada
membeli-belah memuaskan nafsu raya
tak lupa juga 
pasti ada yang bersedih kerana Ramadhan bakal meninggalkan kita
Ya, Aku akui, setiap kali Ramadhan aku tidak pernah terasa perasaan begini
mungkin ini kerana kali ini aku berpeluang menyambut sepenuhnya di rumah
dan
Alhamdulillah, aku suka dan gembira pada Ramadhan kali ini
dan aku juga sedar, setiap kali Ramadhan, hatiku selalu di uji
sempatkah aku mengharungi Ramadhan lagi?

pastinya aku akan merindui suasana RUMAH ALLAH
yang jarang aku kunjungi utk berjemaah
khilafnya aku

aku harapkan Ramadhan kali ini adalah yang terbaik dari Ramadhan yang sebelumnya
amin....


Saya Tahu

Saya tahu awak tahu
tapi awak pura-pura xtahu dan awak xnak amek tahu
saya tahu awak ada di sana
tapi awak tak meninggalkan sebarang pesan buat saya
saya tahu awak  ada di sana tetapi awak tak pedulikan saya
saya tahu awak di sana mungkin sudah benci dan lupa pada saya
saya tahu hal itu
dan mulai dari saat ini
saya mahu lupakan segalanya

dan apa yang saya tahu
saya sayang kamu
mungkin kali ini yang terakhir saya mahu mengambil tahu
sebab saya xmampu lagi untuk mengambil tahu
kerana saya hanya akan menoreh sendiri luka yang masih berdarah
dan saya tahu, awak tahu apa yg saya perkatakan ini

Ya ALLAH
permudahkanlah segalanya
sebab aku
TAK KUAT

T_T


Jauhkan airmata dari wajahku
Jauhkan wajah suramku dari renungan insan di sekelilingku
Jauhkanlah sifat sedih dalam jiwaku
kerna ku tahu KAU sentiasa menemaniku

Maafkan aku HATI
kerna sekali lagi aku tidak bisa menjaga hatimu