Monday, April 26, 2010

JeJakA-jejAka yAng pernAh singgAh di hAtiku…..



Bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan kalo dalam hidup ni, pasangan kiter, slalu bertukar silih berganti ibarat menukar baju setiap kali kta mandi….bukan jugak sesuatu yang patut dikutuk jika perkara itu terjdi dlm idop kita…ini sume sdh ketentuan ilahi..mungkin telah tertulis di dalam Loh Mahfuz, itu bukan jdoh kita…bak kata orang2 dulu kita hanya merancang, tuhan yang menentukan….berusaha lah bersungguh2….pasti kejayaan itu ganjarannya… episod ceritera hidupku kali ini akan menceritakan setiap peristiwa atau ksah2 cintaku yang xkesampaian…semuanya berkisarkan tentang lelaki yang pernah, sedang n mungkin bakal singgah di hati kecilku ini….siapalah aku untuk menolak perasaan yang indah itu…aku bukan dilahirkan sebagai malaikat yang dicipta Allah tanpa sebarang nafsu…


Bermulanya kisah cintaku, semenjak aku mula mengenali dunia fantasi iaitu dunia it yang penuh dgn cabaran..namun, aku sahut cabaran itu,,,bermula dengan buta it sehinggalah aku tau selok belok dunia chatting..waa…hebatnya perasaan waktu tu…tgn yang xpernah menyentuh keyboard,menjadi xkeruan jika sehari xberjumpa dengan dunia fantasiku itu…tapi kan, rasanya macm xsyok je kalo terus cite zsman-zaman yang dh menjurus ke alam keremajaan ni…kite g kat zaman tadika dulu la yer…heheh…


Zaman tadika, zaman yang paling menyeronokkan…indahnya waktu tu….main, mkn dan blaja perkara2 yang langsung tidak menyemakkan akal fikiran…..sume ringan saja……bez!!tap jgn trkejut!waktu ni pon aku dh pndi admire org tau..hahaha…walaupun die tu musuh aku…heheh..budak2 tu..haa….jgn wat men….klakar plak kalo nak ingt2 balik…bdk ni aku slalu gado ngan dier…kire budk ni nakal la…aku ni mcm bek sket..hahah…tp kitorg la yg otai skali time tadika tu…aku ngan kawn bek aku, die ngan kwn bek die…ingt lagi msa tu aku ngan 3 lagi otai ni, leh plak bawak sume bdk tadika p men kat playground luar dr kwsn tadika..apalagi ngamuk la cekgu tadika aku tu!!muahaaha..cr2 tgk sume org xde..hahah…aku ngan geng aku wat xtau je..kitorg la yg paling cpt blk tadika bla cekgu dh ngamuk..hahaha….nakal sungguh!!waktu kitorg geng mmgla kamceng..tapi dalam byk2 hal, gado jugak aku ngan dier..skali tu die sepak aku kat peha…aduss!!!skit bangat..agak2la nk sepak pon..aku ni pompuan..huuuhu…menitik air mata budak aku kat ctu..huuhuu..xguna btol!!cover2…padahal malu giler..skali ada org g ngadu kat cekgu da…ape lagi kena sebat la budak tu..hahaha….gembiranya aku time tu sbb dpt pmbelaan dr cekgu tp dlm ati cian plak aku tgk bdk ni..haha…tp padan muke, sape suh sepak aku!!hahaha…tp nakal2 dia pon, aku sbnrnye dh suke kat die.heheh..kecik2 dulu xde sayang n cinta..suke je ade..mane la reti cintan cintun ni kan..haha..tp apakan daya aku,suke dlm diam je la…gpon aku bknlah bdk pompuan yang HOT kat tadika tu…so,die tgk aku sebelah mata pon x kot..huhuhu…mentang2la anak cekgu aku ngan kwn cekgu aku tu lawa…die asyik kaco budk2 tu je..huhu..jahat!!!xsuke die…!!jht2!!!nape xsuke aku..huhu…tp xpela…dh abeh tadika aku masukla drjah satu….tapi darjah satu ni aku xsuke sape2 pon..sbb time ni time njoy!!haha..bez jd bdk drjh satu..rs cam pandi je..sume periksa dapt 90 markah ke atas..hahaha..bangga mama n abah..heheh…tp ada yg lg pndi…huhu…


Drjah satu baru knl2 ngan kwn2…xrpt2 lagi..dh masuk drjh dua, sume dh rpt coz kls xbrubah…sume kamceng la..yg bdk pompuan HOT mestilah jd kegilaan budak laki klas aku ngan bdk kls lain..aku jugakla xde sape yg nk pndang…waa….sdeynya aku jd bdk skolah rndh..huhuu….ade sorg bdk laki ni aku dh start admire..huhuu…die ni dok satu taman ngan aku..waktu tu aku rsa di ensem tp aku xckp kat org..kalo org ckp die ensem aku ckp tak!!hahaha….hipokrit kan…hehehe….sore die sedap sagt..dulu waktu skolah rndh ade prtndingan nynyi..die masuk..dpt no 2.kalah ngan bdk kls aku gak..bdk pompuan tu nyanyi lagu ct nurhaliza…jerat percintaan..bez sore die…bdk laki ni plak admire kat kwn pompuan aku ni..huhu….JELES sungguh aku!!die xpasan pon aku ni…jahat la laki ni!!asyik pandg pompuan cantik jer…tau la aku xcntik….huh!!!meluat je aku tgk bdk2 laki time tu..sume ngorat bdk yang cantik….tapi kan satu hari tu, ade kwn laki kls aku dtg kat aku..die ckp ade bnda nk gtau….aku pon ckpla ape dia…(nada kasar la..)heheh…bdk tu gtau laki yg aku admire tu suka kat aku!!wah!!!terkejut bkn kepalang lg aku!sungguh kah dikau cinta padaku??hahah..klakar pulak bla teringt…aku dgn muka yang agak2 blushing marah bdk yg gtau tu..aku ckp jgn men2 no!!ingt aku pcaya ka??pastu die kata kalo xcaya tnyla sendiri..tetibe je bdk laki tu dtg, muke2 dh blushing2 gatal!!geram tgk muka die!!nk men2 aku yer!!siapla!!aku po kejar satu kelas..kuang aja…!!nape gtau org…gtau la sendiri..kan gentlemn..hahah…malu la org tau..ki3…tapi kejap je…sehari tu je atiku berbunga2 sbb org yang aku admire suka kat aku….heheh…esoknya die menggatal ngan pompuan cun yg len!!gatai!!geram aku…bdk ni mmg boya darat…xpadan ngan darjah dua!!huhhu….xsuke die lagi!!!cinta bdk skolah rndh kat ctu je la…xkemana pon….now, bdk laki yg aku suke ni dh gmok..hahaha…..sungguh tak ku sangka!!berubh gler la muke dier…smpi dh besar panjang pon die dgn perangai boya darat die tu…tp skang dh gmok, xtau la laku ke x…hahaha…..


Hmm…..dh nak mula la saat yang mendebarkan..hahaha…saat aku asyik admire org jer…asyik aku je admire org??bile org nk admire aku??huh!!memang tak la kan…ape la…masuk skolah menengah, aku dapat tawaran masuk skolah yang baru bukak, so student die xla bape ramai sgt…kalo tgk muke sume tu leh knl la kalo jumpa kat jln..kire knal la sng cite..huhu…waktu first masuk, tu aku masuk lmbt sket dr org len..coz aku dh p skolah yg dkt ngan umh aku 2 hari..pastu baru tau aku dpt twrn skolah baru ni..tanpa buang masa, aku pon trus p sbb aku mmg xsuke skolah yg aku masuk awal2 ni…skolah budak2 nakal!!yg pompuan menggedik yang laki tergedik2!!huh!!mende tah!!(nada mrh sgt ni!!)hhehe…sbb aku xsuke satu skolah ngan musuh ketat aku!!dh msuk skolah baru, jmpa la sorg mamat ni..ya Allah!!!ensemnya die…tapi aku leh tgk dr jaoh jela coz die ni pon bknnye nak pndg aku pon!!mmg ramai jugak yang minat kat die..bkn aku sorg tau…ade sorg bdk kls aku tu, minat sungguh kat mamat ni…xmalu lak tu siap bg2 surt..bdk laki tu bkn nk lyn sgt…hahaha..pdn muke!time ni mmg kwn2 aku dh ramai yg kna bulu ulat bulu…sume dh mula cari2 pasangan..xkirela pengws ke xpngwas ke sume same je…hmm..mmndgkan die ni dh rmai pminat,aku pon amek kptsn nak undur diri la..huhu…sdeynya..mmg dia xpndg aku pon..tp ramai yang kata die tu mcm bajet bagus la…so, xpayah suke kat die..senang je aku kan??walaupun dlm masa yg sama mengharap jugak..hahaha….lepas tu aku de la admire kat sorg mamat ni..xensem pon..itam, byk jerawat..tp xtaula nape aku suke die..kalo tgk dier, berdebar2 je rasa…aku suke laki yang kening lebat, bulu mata panjang..maybe sbb die ni ade klbhan tu aku pon terpaut la….3 taun aku admire die…xde srg pon tau…huhu…bhgianya bila nek bus, xde tmpt kosong, die pon dok sblh aku!!hahaa….sweet sgt rs time tu..hahha..gtl sungguh aku ni!!haha…aku slalu bertentang mata ngan die..kdg2 aku tertgk dier, kdg2 bila aku pndg dier, die mcm pndg aku..haha..bez sgt…!smpi la satu hari tu, sepupu die gtau kakak aku yg aku ni perasan sorg2…hah!!smpi ati die ckp cmtu kat aku??aku xpnh gtau die pon aku suke dier..maybe dia leh bc psaan aku..mestila aku malu ngan akak aku!!jahat btol!!!laki mmg jht..tau aku xcntk tp jgn ckp camtu!!aku benci dier!!!xsuke dier lagi!!!benci2!!!...walaupun xbenci sgt…abeh form 3 aku xjmp die lagi…aku dh tukar skolah pon…..bila dh xjmp, xdela aku ingt kat die lg…hehehe..senangnye atiku berubh kan…..( no komen )…


Masuk skolah baru, skolah teknik dan berasrama…terpaksa dok asrama walupun xtahan….huhu…ari2 rasa nk balik je…memberontak je jiwa aku ni….xsuke dok ctu!!!nak balik!!!tiap2 ari aku ngan kawn2 aku dok luah perasaan nk blk umh..sume xsuke dok ctu….skang sume asyik rindu kngn dulu….indh jugak kengn dulu walupun ada pahitnya..huhuhu…. Jgn xtau time ni aku dh start nk kapel2 ta…hahah…knl ngan jejaka fantasi…dulu xde hp…so, telefon umh la penghubung aku ngan die…ntahla, walaupun xpnah jmp, rasa terpaut plak ati aku kat dier ni..tgk cam die bersungguh2 jer…die xpnah tgk aku, aku pon xpnah tgk die…so, prinsip aku, sape2 yg leh time aku seadanya, aku akan time…die ni aku tgk jns xpndg muke jugak..sbb tu die time aku kot..haha…die pon bknla ensem sgt…die ni pon tergolong dlm group bdk2 nkl…jnj dgn aku die xnkl sudh…hahah…setia jugak mamat ni..die mmg xde men ngan pompuan len..aku lah satu2 nye time tu..hahah…siap knlkan aku ngan mak die lgi…hahah…bhgianya time tu kan….(flashback ni…)..hehehe….aku kapel ngan die ni time ujung2 form 4 la…mula2 tu terputus hubungan, tapi aku la g anta surt kat dier..aku bg no fon, die pon stat la kontek2 aku..hehehe..syok2…!!!lame jugak aku kapel..9 bulan…lame tu..heheh…jarang2 sgt jumpa coz time tu tkut snior n psaan malu2 ngan org laki ni menebal tahap kabus kat gunung lps hujan..hahah…malu sungguh!!kalo jmp xtau nk buat ape…cian kat aku…nk ckp pon mcm ade ketul emas dlm mulut…ape la fiqa….huhu..sepanjang hubungan kami tu, xpenah langsung kitorg gadoh….bez kan..tp bg aku mcm xchallenging je kapel yang kalo kat kerts graf kite tgk line die mendatar jer….n akhirnya putus jugak kami disebabkan aku…..huhuhu…


Kejap je break aku jumpa sorg mamat ni yg dok menyewa kat taman aku..sebaya ngan kakak aku…memandangkan aku ni jarang balik, jarangla aku nmpk die n pon camtu jugakla...heheh…bunga2 cinta dh nk mula berputik ni…biasela time umo camni mmg sume org cam aku..cekgu aku la ckp..heheh…so, time aku balik tu, aku nmpk die lalu dpan umah aku, nek moto ngan membe dia n he said hye to us…time 2 aku dok lepak2 dpn umh ngan akak n kwn aku…so, xtau la die ckp hye kat sape…dlm hati, mintak2 la die ckp kat aku…(monolog ni)heheh….hmm…yang paling sonoknye mmg die suke kat aku!!!hahaha..tuhan je yang tau psaan aku cmne..hahah…mudahnye aku jatuh cinta kan…mudh sgt..time ni baru la aku rs sket kmatangan coz b4 ni cam bdk2 je..so bile dh dgn org yg lagi matang ni, hubungan tu baru la macm kat tmn bunga..warna-warni, harum dn cantik!! Ensem jugak boy yg kali ni..ensem sungguh style rambut dier…hahah..aku mmg suka laki rambut yg terpacak2 ni…muke die ok2 la…tinggi jugak die ni…so, kalo pompuan tgk die mmg ade yg cair la…sbb tu aku ade musuh kat taman tu..brani btol die jmp bf aku!!!bf aku pon gatal!!eh clap, correction EX BOYPREN!..time kapel ngan mamat ni barula aku rasa btol2 dalam alam cintan cintun ni…terleka sebentar aku..huhuu…ngan mamat ni pon xtahan lame mana….sbb xsuke prgai die, aku pon decide PUTUS!!nak menggatal sgt, g gatal..xkuase aku nak layan lagi…tau pon nak pujok2 aku…sudahla laki camni xleh pcya lagi…and the next boy will be….tut!!haha…next paragraph…..


Abeh je time skola aku keje kat satu supermarket ni….supermarket baru bukak jugak la…bosan2 dok kat umh pas benti keje kat shah alam yang tersangatla penat..first keje kat cni cam bosan la jugak coz xknl org..aku dok jela kat department aku..xbrani nk tgor sape2 pon…smpila ade staff kat ctu yg tgor aku dulu…sorg akak, laki and c lembut.haha…diorg ajak aku tlg wat keje ngan diorg…keje pertama aku adalah menyapu lantai..cit!!dh mcm cleaner dh aku..xpe2..aku sabar je dulu…first day kan….pastu aku pon rapat ngan sume orang kat level tu…sbb diorg yg dtg sembang ngan aku..kalo harap aku mmg xla…hahaha….dh lame2 keje kat ctu adala aku geng utk beceloteh…seronok sgt!!walaupun dh penat berdiri seharian..tu la nseb promoter cam aku ni..huhuhu….waktu mula2 masuk ni adala sorg mamat ni kerek btolla!!sombong sgt..tgk org xreti nk senyum ker??xluruh punye gg awak tu..dlm ati geram je..org2 kat ctu gtau die mmg camtu..huh!!ingt ngan aku jer…ape la…tapi kan…byk tapi sungguh aku ni..hehe…one day tu ade org gtau aku ade sorg mamat ni dok admire aku..finally, ade jugak org admire aku kan..heheh…asyik aku je admire org…diorg tu dok men teka-teki ngan aku..geram je rasa…satu hari tu si sombong ni dtg kat level aku bork2 ngan sorg minah tomboy ni…pastu pndg2 aku senyum2…mende tah…aku pon yg dh mula blushing sembunyi la blkg tembok2 yg ade kat ctu..and last, aku tau la sape yg admire kat aku tu..upenye mamat sombng tu!!hahaha…xmalu admire aku..dh la sombong..tp sombong2 tu pun aku nak…keh3…gler kan..pas sorg, sorg aku time dlm idop aku…dlm waktu yg singkat jugak….padan muka xbf aku tu …jahat sgt…die ingt xde org nak kat aku??haa..kan dh de tu..hehehe…bila aku dh rpt ngan die ni, mulala kecoh satu supermarket tu..hahah…malu la plak bile dikenali…die ni kira org yang paling dikenali la dlm supermarket ni..huuhu…so, aku pon nek la saham..hahah….die ni pon bekas2 playboy gak ni menurut2 sumber2 yg boleh dipercayai….tp akhirnya putus jugak kitorg di atas sebab2 yang aku mmg xboleh nk trime..sory ye awk…n now, die dh kawen n bakal dpt baby bln 10 ni..nntikan…nseb bek la aku ni dh putus ngan die..kalo x abeh je diploma ni, xrasa la aku nk jd remaja lg..ahmdulillah…smoga kekal abadi lah hendaknya…..


Hmm…..dh abeh zaman bercinta ngan org2 luar, aku pon mulala tertarik dengan sorg jejaka ni…(sbnrnya byk tp yg ni yang lekat so cite yg ni je la…heheh)..knl la ngan sorg cnior ni…cnior yang mmg cnior la..hehe..aku baru masuk die dh dua tahun kat cni..so, cnior atasan la tu kan..waa…time knl ngan die ni mmg berbunga2 ati aku..pandai sungguh amek atiku..sume ciri-ciri yang aku nak ade kat die,..xsmoking, ade ilmu agamanye, hormat kaum pompuan cam aku ni, pndi amek hati n bile tgk muke die, sjuk je rasa…die mmg xensem first time aku tgk..tp bila dh lame2 knl manis jugak mamat ni…daerah matanya begitu memikat hati…indahnya ciptaan tuhan….xlame lepas tu, satu hubungan crius dijalinkan……hubungn kitorg yang singkat ni adalah hubungan yang paling menyakitkan buat aku…kalo ade org dh pnh baca, yg b4 ni, diorg akan tau ape sbbnye..huhuhu….malas la nk cte yg ni…nnt tkut tersedey n tergeram plak!!haha….bile aku dh tulis camtu, maksudnya hubungan kali ni pon gagal jugak la..huhu..bila nak kekal??aku pon xtau…..


Selepas cnior ni, aku jmpa lagi sorg cnior….cnior yang aku xpnah knl b4 ni….xpnah tgk pon muka die..mayb sbb die sush nk tonjolkan diri kat khalayak ramai kot…suka buat hal2 sndr je….waktu aku knl die dulu, die pon tgh frust mcm aku…kbtulan kan…cian plak aku dgr cite die….mula2 tu aku xrs pape pon kat die..coz bg aku,jiwa n cinta aku hanyalah utk cnior aku yg b4 ni…sayang sungguh!!sungguh aku cinta!!tp time tu jela..uhuk3….mmg masa tu aku xnmpk sape2 pon yg bek utk aku…aku xbuka langsung ati aku utk sape2….sume suke kat aku kna reject awal2…xsmpt diorg nk bukak mulut mengayat pon dh kna kick!!haaha..kejam je aku..tp nk wat cmne kan bla ati dh xsuke kite kna la trus trang..xkanla nk bg org perasan sorg2…xpasal2 ade gak yang merana..so, biarla diorg cr cinta diorg dr mengharap cinta aku yang xkan dapat tu…(mcm bagus sgt je aku ni kan??)…nak wat cmne, tu mmg dr aku..huhu…so, aku pon kwn jela ngan mamat ni…kawan sbb maybe utk lupakan cinta hatiku time tu…so bla ade kawan xdela aku cam nak nanges je tiap2 ari kan…bila kwn ngan die ni, aku xla sesedey dulu…wlupon tetap sdey….aku cuba lupakan org yang bg aku dh mmg lupakan aku…lupa terus dan mayb dh buang dlm tempat pelupusan sampah!!jhat!!!die bg aku jatuh cinta kat die n akhirnya die bagi semula atiku..nape xnk simpan??jahat!!tp xpela..mungkin ada org len yg nak amek, simpan n jaga atiku ni…dh lama kawan aku rs die ni mcm bek je..lembut je bila ckp…ntahla walaupun atiku xterpaut, tp aku rs die bek…time tu aku rs cam nak time die je kalo die kate die suke kat aku..biarla aku xsayang die pon…yg penting ada org sayang aku kan….aku nk try jugak syg kat org len…n ape yg aku harapkan tu jd knyataan…memang die ckp die suka aku….mcm pucuk dicita ulam mendatang la kan…so, aku xbuang masa aku time la die walaupun dlm masa tu aku mmg xbape nk de feeling kat sape2….sape kate kalo xcinta hubungan tu xmnjadi??haa….mnjadi jugak hubungan aku tu….lame2 prsaan sayang tu dh disemai dengan baik..dibaja, disiram dan sume la yg boleh menjadikan pokok2 yang baru ditanam tu hidop subur mekar mewangi la org katakan….hehe…hmm…yang ni la hubungan aku yang paling lama bertahan…tapi sape yang sangka kan….panas yang disangka sampai ke petang rupanye hujan turun ditengah hari….hubungan ni pon dilambung ombak jugak….tapi kitorg still bezfren 4eva….walaupun dalam ati tuhan je yg tau….kitorg cuba berkawan n kalo ade jodoh, mungkin die adalah yang terbek utk aku…n skang ati ku sgt kosong n xtau ape yang ati aku perlukan wat masa ni…smoga akan ade sinar di hari yang mendatang…..insyalah…..


Dh bace sume kat atas tu, agak2 korang la bape ramai lelaki yang penah singgah kat atiku ni…kalo korg xtau cite n tny aku dh bape rmai bf aku pnah ade mesti org akan ingt aku ni suke men2 kan..tapi x…aku xbercinta ngan 2 3 org dlm satu masa..aku bercinta ngan sorg je dlm satu masa n cuba jd yg terbek utk diorg..tp apakan daya, aku masih jugak bukan yg terbek n xmungkin akan jd terbek..sbb…sume org mesti ade kekurangan..aku pon camtu jugak…..bagi yang menyampah dengan ape yg aku post kat bolg ni,mintak maap la eh…suka ati aku la aku nk tulis ape pon..ni kan blog aku.aku punye suke la!hahaha…..dh tjuk blog pon ceritera hidupku kan….so, mmg aku nk cite pasal diri aku la disamping subjek2 tambahan yang len..(mcm subjek kat skolah plak)heheh….hmm…..mungkinkah akan ade lagi jejaka yang pantas singgah di hatiku??xde sape yang tahu…hanya tuhan saje yang tahu..(mcm lagu nasyid UNIC la plak)…..emm….sekian terima kasih…..

6 comments:

azana said...

wah.... ramai sungguh... bleh wat hobi mengumpul boyfrenz...hahahah

mOhd irWAn said...

xnak kumpul skali ke AZANA???

misrerama said...

zana xmcm tu ewan....ko mungkin la....

azana said...

aku??? x da masa.....penat...

mOhd irWAn said...

misrerama
eh..jangan la salah anggap...usik2 jer

misrerama said...

yola...