Friday, December 16, 2011

Tips atau BUKAN tips =p

Assalamualaikum w.b.t
hye semua !
lama jugak aku xmenyibukkan diri aku
menaip di sini kan?
menaip benda-benda yang aku rasa aku nak taip
bukan info atau apa-apa
tapi tiba-tiba ja wujud satu entry baru
hik3 
^^

okay 
aku  takde point untuk buat ayat mukadimah di petang yang mulia penuh barakah ini
so aku nak straight to the point je lah
boleh??

First day aku jejakkan kaki ke tempat aku belajar
ramai jugak yang tegur
'eh, fiqa kenapa kau nampak kurus? '
'fiqa, kurusnya kau skang. makan hati eh?'
'fiqa, macam mana boleh kurus?makan ubat diet eh?'
'fiqa, aku rasa kau nampak lebih kurus dari dulu'
dan macam-macam lagi lah ayat yang keluar dari mulut sahabat taulan
tak terkecuali mr.ex aku yang perasan akan hal itu
tapi tu waktu awal-awal masukla
sekarang ni rasanya dah xkurus lagi kot?
hahhahaha

okay, bukan nak share tips atau apa
cuma nak leraikan segala kemusykilan yang wujud di hati kawan-kawan juga sanak saudara
cewah !


Semuanya bermula sejak cuti 4 bulan yang diberikan oleh pihak universiti
*super happy boleh duduk2 goyang kaki kat umah.hahaha
Tapi, 6 minggu yang pertama aku xdelah duduk goyang kaki sangat
aku terpaksa merempit ke tempat praktikal untuk memenuhi sistem yang telah ditetapkan untuk seorang pelajar seperti aku
ya, aku masih seorang pelajar, masih muda.hee
=)

Untuk 6 minggu permulaan ini,
aku rasa fizikal aku masih di takuk yang lama
masih di kuantiti berat yang sama
lepas je abeh praktikal
aku dapat kerja baru
jaga anak saudara yang super nakal dan comel
heeee !

Selepas tu aku dapat lagi sorang baby baru yang nak kena jaga
tambah lagi sorang dan tambah satu lagi kerja
tapi aku suka aku bahagia
ops, lupa
satu lagi jaga kakak aku yang sedang berpantang
heeeee

akhir sekali masuk bulan puasa
siang tak makan
bukak puasa, makan kuih dan air sahaja
sahur, dengan hanya sesenduk nasi
siang, siapkan makanan utk kakak yang sedang berpantang
juga makanan untuk anak buah super nakal
buat kerja-kerja rumah
sementara menunggu waktu berbuka
aku online facebook
petangnya siapkan makanan untuk berbuka puasa bersama ibu tercinta
okay, sepanjang waktu ini, ada aku mention pasal ubat diet?
takde kan? so aku memang xmakan ubat diet
heeee !

motif kat cni aku nak cakap
kalau nak turun berat 5kg dalam masa sebulan
boleh la buat macam aku
seperti di atas
tanpa perlu sekat makan
hanya perlu
  1. Puasa
  2. Online Fb sbb nafsu makan hilang. kusyuk sgt FB. hahahha
  3. Jaga anak saudara dengan bersungguh-sungguh
  4. Tido lewat setiap malam
Hasilnya, dapat la hilang 5kg dalam sebulan. xla banyak sgt kan?
hahahaha

okay
Ini TIPS BUKAN TIPS
hahaha
maaf buang masa anda semua !!!
XD



3 comments:

amry said...

aku rasa kalau tido lewat lagi laaaa perut mina diisi....hmm..selalunya macam tu lah..heee

qlah said...

orang kata nak slim .. kena tidur waktu cinderella . means , tak boleh tidur lewat dari pukul 12 . <---- orang kata la .. hihi ;D

misrerama said...

amry : haha. lupe nak mention, tdo lewat bangun awal. xcukup tido terus jd kurus. heeeee

qila : hehehe. tula tdo lewat tp bangun awal mcm cinderella. buleh la kurus sbb kurang tdo. heee =p