Friday, May 27, 2011

Bosan

yes!
saya sgt bosan
bosan tatkala bersendirian
perlukan teman untuk berhibur
dapat cuti 2 ari (weekend)
tp xtau nk watpe pulak
nk tolong mama pasal hal2 knduri
malas la pulak
sbb semua yang duk menolong geng2 sebaya ngn mama
kalo aku join
apa agaknya perbualan yang aku boleh bualkan?
bosan kan?
so lebeh bek menyendiri di dalam rumah
menunggu tugasan yang bakal diberikan
contohnya
amekkan tupperware, buatkan air, tambah air, basuh itu ini dan sebagainya
c adek kuar tgk wayang
xreti nk bawak kakak sama
dasar adek
kalo kakak kuar tau pulak nak membontoti
ishhhh

kalo hari praktikal xdela rasa bosan cmne
cume rase malas je nk pegi
sbb leteyh oo
jauh gilak nak merempit
nk tercabut lutut dan lengan
merempit gt128
ala2 adnan sempit gitu
siap ada lelaki yang bawak moto wave menyapa
'lajunya kak long bawak moto.bapa cc moto ni?'
hahaha
nampak sgt aku sangat2 merempit kan?
GILA
bahaya. boleh mengundang kecelakaan
ya, saya tahu
tp...semangat nk sampi cepat n balik cepat
apakan daya

eh2 tgh2 bosan ni rasa nk bercerita pulak kepada belog
pasal insiden temph hari
(cewah2)
mcam malang gak la kan
balik dr praktikal
hujan turun...
bila hujan of coz la basah kan kalo kena baju?
kan?
oke tu xpe lg
air hujan yang mencurah2 tu mencucuk2 muka den ni ha bila den bawak moto dlm 80km/j
xleh laju2, hujan jalan licin
pastu ade lori
terkemut2
den lalu la tepi die
sekali die g pijak lopak dan menyimbah air ke muka den???
fine!marah betol
tp xleh salahkan lori tu
nk salahkan authority
awat xbaiki jalan???
marah marah marah
satu hal lagi
kasut tercicir
gatai p pakai wedges dh tau nak merempit
time p oke ja
bila balik wat hal pulak nk tercicir d jalanan
sbb?
byk sgt traffic light
so kenala slalu tkar gear kan?
T_T
len kali xmo pakai dah
kalo buleh nk pakai selipar ja
huhuhuhu
bertambah malang lagi
bila ada satu mamat nek moto
memandang dengan pandangan yang begitu mengerikan melalui side mirror
takuuut
sbb dalam raga moto ada beg yang berisi mcm2
dalam hati pk mcm2
mcm mana kalo dia ni peragut atau yg negatif2
naseb bek lalu jalan biasa
kalo jalan luar biasa
bisa mengundang bahaya jugak kan?
huhuhu
tp naseb baek xda apa2 yang berlaku
sampai di rumah
ucap ALHAMDULILLAH
sbb terlepas dr semua bahaya.huk3
T_T

rasanya dah xde ape yang diceritakan lagi kot
maybe sebentar lg ada idea2 len yang dikongsikan
sama2 kita nantikan.hehehe

btw, 
ade seseorang yang telah singgah di ruangan sebelah kanan
dan mencadangkan saya menukar nama dengan
'MISUARAMATA'
kenapa ya?
pikir2
maybe sbb aku kan status cik, jd la MIS
SUARA tu sbb cara penyampaian kot.ibarat suara dr hati
MATA sbb pakai spek atau sebab mata aku besaq sgt?
itu aku xtau.hahaha
terima kasih atas cadangan anda ya.. :))


sekian saja dr saya 
c bulatt..



8 comments:

azana said...

fuyoo...piqa merempit....
aku nk rempit...muto x dapat lagi..hehehati2 la bawak moto 2..
jgn duk gopoh sangat ya...=)
igt lah org tersayang..

misrerama said...

heheh...aku nk rempit ngan mu.jum nek moto adnan sempit.hee..eh mu g nek gapo?bus?

Betta sp said...

lawak btol dgr part 'kena simbah air lopak' tue....tergelak sorang2 kat cini...muahahaha
pasni btambah licin la muka piqachu

azana said...

haha...aku nek keta...keta abidah...huhu
nex wekk..rempit jugak....heheh

Firdaus Khalid said...

hang tak mandi pagi pa???
pasai tu kena simbah tu...

misrerama said...

betta : hahaha....licin apa tambah berkerutu adala..hahahahha

zana : aik, nek mutu sapa?

pidut : cntek sket.aku mndi oke

::Hanyll:: said...

hihi cane ek nk bayangkan lori tu tekemut2..ala2 semut kot..hehe klakar la awk nih!

misrerama said...

hehehe...semut lg laju jalan dia dr lori tu hanyll.. :)