Sunday, May 15, 2011

Status

assalamualaikum w.b.t
ape ada pada status?
skang ni saya bukan mahu berbicara status hati atau ape2 pon
tp status di muka buka ?(FB)
kadang2 bukan main ilmiah lagi status
kadang2 bukan main agama
kadang2 bukan maen cinta lagi
bagaimana lahirnya status ini?
adakah lahir daripada keadaan sekeliling?
dari hati?
atau dari mana2?
satu kemusykilan buat aku yang selalu baca status ini
kalo status dari aku tu
memang semuanya berpunca dari diri sendiri
datang ketika
 aku suka, xsuka, minat atau ape pon perasaan aku ketika itu

tp...
persoalannya di sini timbul
bila....
kadang2 bila seseorang tu
seolah-olah nak tunjuk macam dia tu baek sangat
xkesah kalo dia memang baik
tp xperlulah nak tunjuk kat dunia macam dia tu sangatlah baik
ibarat malaikat
tau..
semua orang ada style masing2
tp ntah kenapa
aku rasa macam agak menjengkelkan
macam dia nak bg semua orang tau
dia sangat2 ingin mendekatkan diri dengan Yang Maha Esa
bukan nak keji ataupun hina
tp xpaham kenapa perlu macam tu
ish...
xtaula nak describe cmne
serius
cume rase mcam kadang2 ape yang diorang post tu
mcam diorang xbape nak gune sangat
ntahla...
mungkin hanya perasaan
maaflah kalo perasaan saya ni menggugat cara anda berkomunikasi dengan status anda
cuma saya rasa kurang selesa dan kurang sesuai
itu sahaja...

sekian dari saya....

6 comments:

ARJUNA.Inc said...

orang yang bek..dia x kn ckap diri dia bek..=)..keep this words ok..hehe..2 cra kta tau sum1..kta knal sum1..

misrerama said...

dats true....tp ntahla...sukar utk ditafsirkan... :P

azana said...

masing2 ada cara yg tersendiri camner nak tonjolkan diri...

tapi berpada-pada la..

misrerama said...

zana : betul.hehe..rindu ko weyh!

azana said...

bila ko nak kawen weh???
eh...kakak ko la...hehe
da banyak persiapan ke wei..

misrerama said...

hehehe...zana aku menunggu kedatangan mu ...huhuhu.....mama aku yg paling sbuk wat semua hal.aku style wat relax jer.heheheheh