Friday, January 7, 2011

TERSENTUH

assalamualaikum...

suddenly feel sad
:(
tersentuh bila terbaca satu entry
pelik
jarang
ganjil
belum pernah dgr, lihat n bace
(maybe ade tp aku yg xtau kan?)
sikap yang xpernah mudah putus asa
seperti
'perigi mencari timba' lagaknya
tp...
sweet pulak aku rase
penulis bijak menulis
hingga aku tersentuh
bukan perempuan
tetapi lelaki
jarang jumpe laki yang sgt pandai menulis mcm tu
macam penulis novel
:))
kisahnye seorang perempuan menunggu lelaki yang tidak tahu apa kesudahannya
slalunya lelaki menunggu perempuan
atau menyatakan rasa cintanya terlebih dahulu
mungkin inilah sikap perempuan yang perlu dipuji
'bersabar tanpa rasa jemu'
mungkin itu adalah sifat perempuan sejak azali lagi
'lembut dan bersabar'
mungkinkah aku boleh jd seperti itu?
ntahlah...

ketika ini,
hati belum terbuka utk menerima cinta seterusnya..
bimbang perpisahan terjadi lagi,
bimbang kecewa,
bimbang rasa saket berulang lagi,

kepada pemberi cinta,
maafkanlah diri ini,
andai tidak mampu membalasnya...

13 comments:

Aduka said...

entry ni refer kepada entry 'si gadis kecil' yg saye tulis tu ke?
kan bagus kalau share link cite saye tu kat sini.. at least org tahu cite saye tuh.. hehe..
=)

misrerama said...

hahaha....need ur permission first....
boleh?? heee

amry said...

KALAU ADA CINTA....SILALAH HARGAI CINTA TU....JANGAN DIBIARKAN, SEKALI IA PERGI, IA TAK KAN KEMBALI....EWAH..MALU PLAK AKU BERJIWANG
FEELING GAK....

misrerama said...

amry : hahaha......berjiwang xsalah..yg salah kalo berjiwang kat tmpt xkena... :P

aduka said...

buat link xyah mtk permission..nk copy n paste aje kne mtk permission.. hehe.. sbnrnya link awk buat tu utk episod 2 dah.. episod 1 tajuk dia 'sepucuk surat itu'.. haha..
nantikan episod ke-4 plak ek..

byk cite psl die sbnrnya.. tp malu nk cite.. n kdg2 bila taip, trigt kt dia.. saya rasa sebak.. ada perkara kita leh cite n ada perkara tak.. slepas episod 3,igt nak tamatkan gitu je.. tp.. ntahlah.. rasa nak sambung lg.. awk rasa saya ni mengharap cinta dr die balik ke?

misrerama said...

aduka : hehehe....sy segan sebnrnye nk share link.. :P...tp dh awak ckp cmtu, sy terus share je la....takut org xspndpat ngan saya...hehehe
act, sy suke mmbc kisah2 cmni......so teruskan menulis k...so i can read n feel it...hehehe
kalo awk xkesah sy nk tny ni....
dolu2 awk ade hati kat die x??
SI KECIL tu brani bangat seyh...kalo sy xmmpu pon nk jd cmtu.....
maybe kot awk harap die sbb awk tulis pasal die dgn begitu emosi skali..smpi sy pon teremosi..hehehe.

pape pon, gud luck utk awk....smoga awk dpt cr SI GADIS kecil tu k. :))

Aduka said...

soalan maut tu.. hehe.. dlu x minat cintan cintun.. sbb tu buat dunno je dia tu.. dia mmg comel cuma.. ntah.. x layan org pompuan.. ego kot.. saya x bharap pn cinta dari dia.. cmni citenye..
beberapa tahun yg lepas, saya penah mainkan prasaan org pompuan.. lepas tu, saya mnyesal.. mcm ada badi.. bertahun saya x dapat kekasih aka solo.. saya bosan.. saya terfikir, xde ke pompuan yg datang n ckp minat pada saya? start waktu tu lah saya teringatkan si gadis kecil.. jadi, saya pun karang cite tu dlm blog.. sbenarnya saya dah karang pada awal tahun 2009.. cuma saya repost balik utk join contest.. saya tak couple ngan dia.. cuma rasa sweet bersama gadis cam dia.. tulus n ikhlas.. susah nak cari pompuan mcm dia sekarang ni..
saya x berharap dia kembali.. dan saya x berharap cinta dari dia.. cuma saya minat nak cerita kisah dia.. seorang gadis yg tulus, berani, ikhlas dan jujur tp pemalu.. tu je.. saya penah cari dia di FB.. tp x penah jumpa.. saya rasa, x perlulah mencari.. jodoh ada di mana2.. Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk saya..
saya dah folo awk cuma maaflah, saya agak sibuk utk komen entry2 awk.. hee..

misrerama said...

hehehe..ouh cmtu upenye...xpela....xlame g ilang la badi tu kot?
btw, jgn wat lg cmtu..kesian kat pompuan kan..dh la laki sket skang...kalo laki sume nk wat cmtu, alamatnya pompuan cam sy ni jd andartu lah..hehehee
its oke...gpon entry sy ni bukan de info bes....:P

Aduka said...

itu peristiwa 10thn yg lepas dh awk..zaman bdk2 xtau ape..hehe pasni x buat ag dah.. :-P

azana said...

bes gak citer aduka ni... pandai buat karangan...
bm A kot ni...hehe

misrerama said...

aduka : huhu..xpe yg lepas jdikan pengajaran n kenangan yg skar dilupakan....huhuh

zana : aku rase bukan takat dapat A je si aduka tu tp A+++++.. :P

Aduka said...

@azana
yupp.. BM A.. A2 je.. hahahaha..

@misrerama
A2 je SPM duluuu.. huhu.. tp suka baca novel@cerpen klasik.. novel@cerpen skrg byk ngarut..

bakal jadi lelaki terbaik dikalangan terbaik.. insyaAllah.. insaf..

misrerama said...

aduka : hehehe...ya terbaek dr yg terbaek.....hehe
okela a2....terer la tu!hehehe