Tuesday, March 8, 2011

PERMASALAHAN

masanya telah tiba
hari yang bahagia
muslimin dan muslimat..
eh3...
ternyanyi lagu raya pulak
ni influence rumet la ni
yg suh pasang lagu raya
tetibe je
haih

oke
kembali kepada permasalahan yang dialami
tarikh dan waktu akan menjelang xlame lagi
tp masih xdapat idea lagi
ape yang patut dipakai
di majlis penuh sejarah nnt
huhu
tolonglah saya
xnak pakai yg over sgt
takut nnt tenggelam OBJEK utama 
pada hari tersebut
takut terasa hati pulak dengan hamba yang kerdil ini
paling best
i dapat sponsor 
sket je xbyk pon
tp sangat berterima kaseh kepada beliau
sbb menunjukkan keprihatinan terhadap 
diriku yang maseh belum ada pendapatn sndri ni
heehe
TENKIU BRO
amek hati je ni
kot2 pasni dapat lg?
hehehe

ade 2 bende yang nak kene pk
satu event yg aku n rakan seperjuangan kena organize
n satu lagi
wajiblah satu keluarga organize
kepeningan seketika di situ yer kawan2.
haih

1 = dinner fakulti
2 = majlis perkahwinanku (tipu saje yang 'ku' tu..)heheh


1

dinner tema retro
tp xde idea nk pakai ape
gugel punye gugel
tertarik dengan warna merah
tp xnk pakai skirt cmtu
pendek
nnt nampak betis besar lagi AURAT
hehehe
tp maybe nk pakai skirt labuh plus baju stripes
pastu nk cr kasut merah mak ngah yang menyala2 tu
kasut harusla tinggi
supaya dapat melawan ketinggian 'chipmunk'
hahaha
tp bila dh abeh dinner bila pulak nak pakai sume tu
nampak membazir kan?
so kena pk balik idea2 yang tidak membawa kepada pembaziran
:))

2

berminat dengn design baju ni
bajet mcm pakai baju ni terus kuruih  la kan?
sbb de shape kat pinggang tu.
tp masalhnye di sini
baju tu wrna hitam
perlukan warna PINK
(pink ni xbape minat)
angah oo angah
kenapa pilih warna pink
baru berangan2 nk pakai silver
haih

yang ni pulak sgt ikut tema warna pink
tp...
masalahnya di sini
macam xsesuai je pakai di siang hari?
sbb macm lagi sesuai di pakai
di waktu event malam2 hari kan?
haih
baru nk bergaya jad muslimh sejati
tp jarang pulak 
kena pakai inner lagi
aduss
mesti sgt panas nnt
perlu fikirkan hal itu
supaya xperlu nk touch up muke 24 hours
sbb mekap cayaq
nnt org ckp over sgt pulak
kalah pengantin
haih

pemikiran terhenti sketika
mungkin perlu cadangan dr pihak pengantin
apa yang patut saya pakai
okelah
nk pergi berfikir utk DEMOGRAFI analisis pulak
dah berminggu2 xsiap2
PENIN!!
tolonglah saya...............................
sekian...

8 comments:

amry said...

aku bab memilih baju ni lemah sikit.tapi kalau aku tengok baju2 pilihan yang ada,mungkin boleh consider.

p/s : no 2 tu boleh accept la, tapi warna kurang sesuai..cari warna yang cerah untuk even2 yang berbentuk parti.pink ok, tapi kurang menyerlah warnanya. cari warna yang terang.lagi satu shape dia macam tak sesuai la.sekarang ni rasanya dah kurang kot yang pakai nampak kerampingan tu...kan kan kan..
just my 20 cent :)

misrerama said...

hehe..btw thanks 4 ur opinion amry...actually i'm feel a little bit dizzy to find a suitable 'baju kurung@kebaya' utk jd pengapit my sis on her wedding..huhuhu
tema dia mmg PINK..so xleh nak lari la...kena cr jugak warna pink sbb pengantin mahukan begitu..apakan dayaku...huk3...

misrerama nk nmpk kurus tu yg pilih design cam kerengga2 sket ..hehhe

azana said...

caih... nak nampak kurus....hahaha
tergelak besar aku...

ang 2 da kurus da aih xyah duk prasan badan 2 besaq sgt...

baju pink 2 lawa jgk.... tapi kalo warna die puteh lagi lawa...huhu

retro ni nk pkai camner ek...susah2...

misrerama said...

hahaha..aku nk kurus mcam hang la zana oi..baru santek n xnmpak sexy xketahuan....huhuhu

tu r..ingt pakai baju bese2 je la kot..bundle2...hahaha

aein~farhana said...

mak ngah ni sorg,kalo bab bergaya xpenah kalah..hehe..t kita p shopping mania baju sma2 k..lpas hbs the crazy shit teknikal..hahahaha

misrerama said...

hahaha....xsabaq gila nk dinner hang tau..mintak2 makanan sedap la....kalo x aku mmg frust...wah!!nk shoppinng yee..mntang2 pt dh dapat..hahaha

mOhd irWAn said...

ko pakai kain batik ja

misrerama said...

hahaha.oke jugak tu irwan.... :P