Sunday, April 10, 2011

Futsal

assalamualaikum w.b.t
ni misrerama nak bercerita sket ni......
even cerita ni dah lama
tp nak cerita jugak
sbb dulu mmg ada ingt nk cerita
tp terlupa la pulak
sbb bz kot?
hehee
bs la sangat kan

kali ni nk cerita pasal futsal
yang aku n dak klas men aritu
antara department jer...
xkalah xmenang
hehehe
hamper yang dapat pon dh kenyang makan
hehehe

paling xbes pasal futsal ni
still xdapat kalahkan senior yang satu tu
geram ah!
diorang slalu menang bukan sbb semua hebat
tp sbb sorang pemain diorng tu yang hebat utk sepak terus ke pintu gol
and kadang2 gol die sukar dijangka
sigh
naseb bek sem depan die xde
so ade peluang kitorg nak merangkul juara
hahaha
berangan saja la labu
futsal ni guna duet byk sgt la
maybe next sem kena tuka g men kat padang yg free kot?heheh
betoi x ajk2 planning tertinggi sekalian?
kita kena berbelanja dengan berhemah kan?
xelok membazir
membazir amalan syaitan kan?

satu lagi kesah
ade pulak sorg mamat ni
merangkap senior la jugak
ish...salah cite ni
cmni cite die
time aku n kawan aku lalu depan die
dengan slamber je dia tegur kitorg
die cakap
'korang ni nak men futsal ke datang nak berhias'
huh???
motif?
aku n da geng rasenye xdela pakai mekap
tau la adat2 nak masuk padang
xkanla nk mekap beria kan?
pelik ah
tujuan die nak down kan kitorg ke ape?
haahahaha
rasenye die dh xde ayat nak mulakan perbualan ngan kitorang kot
hehehehe
pape je la labu.....

satu lagi hal
kawan baek aku tu
kenal ke xkenal?
nama dia azana
yang buat blog jugak tu
die nak men jugak futsal
aku atas dasar kawan
risau la jugak sbb die nak men
kaki die belum sembuh sepenuhnya
tp die ni mmg striker terbaek kitorg la
ade die je 
menang la team aku
hehehee
tp sayangnya
kaki die dah saket
:((
tolong doakan kesihatan kawan aku ye rakan2
supaya dia dapat men balik ngan aku
so aku ade geng la dalam nak bersukan ni
:))
sukenye...
tp budak zana ni jenis degil orangnya
die nak men
kitorg bg die men
skali
PRAAAKKK!
dh terjatuh kat lantai
saket die dtg balek
sdeyhnya aku masa tu tgk die
die kuat
tp die slalu xleh nak tahan sebak die
sbb die saket sgt tu
die ni orang yang paling sensitif penah aku jumpa
sampai kadang2 aku nk tergelak teringat cerita dia dengan kucing dia... 
:))
ape pon aku nak harap
ko cepat sembuh
dapat lari2 kejar2 aku kat tasek
hehehe
oke?
one day
kita kena lumba lari zana
ko ke aku yg menang?
hehe
angan2
hope before kita berdu dah membunting la
hehehe
maksudnya sebelum kawen
hehee

td kan kat fesbuk
kawan aku ade la wat satu application tu
mcm men teka2 bila aku nak kawen la
skali die cakap aku kawen tahun 2017?
wow!
lama lagi
cmne ni
aku dah xsabaq nak kawen dah ni
duduk dekat2 dgn hubby
xyah gado2 lagi
heehhe
gatainyaaa
yes i am
sy mmg gatai
cik hubby tolonglah cepat2 dtg meminang
:P

erm...
cerita futsal dah melalut ke cerita len
heheh
bek aku stop dulu
bye kawan2
sekian saja dr saya
::c bulat::



hasil candid dr besfren :)
maybe patut pakai cmni bila bersukan
so, xde la orang nampak muka saya
n cakap saya dtg padang untuk berhias
T_T
yang baju belang belah kanan tu sahabat baek sy yg comot
eh salah
comey!
heee
ni macam orang tkut bola je kan?
ptutla kalah
penakut bola
haha
sory sket
yang game ni menang oke?
hehee

yang ni aksi setelah menerima kekalahan di peringkat FINAL
sabor je la yobbb
:)

6 comments:

aein~farhana said...

aii..cik pika miss rerama nih...pnjag bebenor citer sal futsal..hehe..pape pon,selaku setiausaha TRIPS,aku akan reducekan segala perbelanjaan dgn bantuan bndahari kita..hahah

misrerama said...

hahahaha..bagus omak setiausaha...eloklah yang mahal2 tu wat blnja anak2 yatim...hehehe....

aein~farhana said...

haha..tau xpa..tp kalo anak2 sndri pon xckup mkn lg cena??waaaaaa

misrerama said...

kalo anak2 xcukup makan omak kena bg anak2 makan dulu la...heeeee

azana said...

amboi panjang na...

ko la terbaik...sem depan mesti menang punyer....yeee haaa

misrerama said...

hehehehe...mintak2 ko cepat2 sembuh sahabat... :)