Saturday, April 30, 2011

Kebersihan itu separuh daripada iman

assalam!
hye everyone
(^_6)
semoga semuanya berbahagia ya
smile always
ops!
sbnrnya aku mencuri2 masa menjengah ke blog aku ni
alhamdulillah belum sempat bersawang
hehehe
mungkin akan datang belog ni akan dipenuhi sawang
siapa yang tahu kan?
buat masa ni mencuba la memberikan beberapa detik
masa yang ada utk belog nih
bukannya buat2 bz
tp mmg serius bz
bz tau
smpai baju pon seminggu skali basuh
hehehe
punyala bz
padahal buat2 bz je kan
pesanan kepada semua
kalo malas cmne pon
make sure diri kita ni bersih
jgn jd pengotor smpi semua orang pun jijik nak kawan ngan kita 
tau?
sudahla kotor
berbau pulak tu
bg yang duk asrama tu kesian la kat kawan2 sebilik
sebab depa kena hidu bau busuk hampa tu hampir setiap masa
tolonglah KESIAN
oke?
hehehe

amalan pembersihan diri patut diamalkna sejak kecik lagi
macam aku 
mama dah ajar suh jd pembersih
even aku kecik2 dulu memang penyegan(malas) gila
biasala budak2 mana la nk rajen
yang tau nk buat
main2 saja kan?
dengan kawan2 yang asyik menjerit panggil dr luar umah
hehehehe

disebabkan aku anak yang patuh
(padahal takut kena balun (pukul) ngan mama)
hehehe
setiap kali before g skolah 
time tu darjah 2
aku diarahkan utk
masak nasi
dengan sapu sampah guna penyapu lidi
sbb umah aku pakai karpet
hehehe
tp setiap kali jugak aku akan buat bila dah dekat2 mama aku nak balik keja
n waktu udah sampai utk aku pegi sekolah
aku budak baik tau
xpandai ponteng skolah
heehhe
cuma malas buat kerja sekolah

mama jugak ajar aku
suruh basuh baju sekolah sendiri
ajar aku macam mana nak cuci baju sampai bersih
terima kasih MAMA
kalo x, smpai skang xtau cara pegang berus kain
heheheh
rajen x aku?
nnt kalo dah ade anak
nak didik cmtu jugakla
ringanlah sket beban aku kan?
hahaha
jgn coba2 nak jd ibu yang kejam shafiqa
-_-
hehehe
skali skala nak ajar anak2 jd berdisiplin kan?

haih byk pulak nak bercerita malam ni kan
xpela
sket2 dulu
takut xsempat nak study pulak
maklumlah minggu exam kan?
:P

bercerita mengenai kebersihan diri ni
aku xpenah abaikan kebersihan diri
luar dalam tau
hari2 tetap cuci muka at least 2 kali
yang tu ngan pencuci muka la
kalo campur ngan amek wuduk jd lah 7 kali
hehehe

kena jaga muka ni
takut merajuk
pastu naik jerawat penghias
xsukalah
dah la sakit
kan?
sape ckp xsaket?
xyah angkat tangan mcm dalm cite hantu kak limah
hehehehe

dah lama rasanya berjinak2 dengan pencuci muka
ALAISYAH ni
rasa cam oke jugakla
cumanya skang ni bila tgk HELIZA n FAHRIN AHMAD
yang aku duk gila bayang tu
hehehe
rasa2 macam nak pakai balik je jenama yang aku penah pakai suatu masa dahulu
eceh!
hehehehe

oleh itu aku dah pun beli
tunggu masa nak pakai je nnt
sbb yang lama masih ada
sebenarnya...
alasan nak pakai balik
sbb,,,
malu aih nak ckp
adelah sbb die
hehehee

okelah sekian saja dari saya 
c bulattt
:))

sebelah kiri sesuai untuk perempuan
sebelah kanan sesuai untuk lelaki
xpenah try lagi yang lelaki punya
xtau la effect dia apa kalo pompuan yang pakai
hehehee
(awk, yang sebelah kanan tu awk punya tau..jgn tukar ngan saya)
:P

dia sangat cantek..buleh jd cntek cmni x kalo pakai garnier..
(tercuri gambaq ni kat gugel...hehehe)
fahrin ahmad yang macho lagi bergaya
agak2 kalo awak pakai garner buleh hensem cmni x?
hehehehe
(ni pun gamba curi kat gugel)
hehehe
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;




agak2 lepas pakai garnier
muka leh gebu cmni x?
(edit ni)
kalo leh gebu, sampai bila2 pon xnk tukar pencuci dah
hehehehe
:P

6 comments:

azana said...

comey kakak tdung... ni hak jelus ni...

misrerama said...

ngeh3.....beli ngan sapo jugak...hehe..mai pinjam mai

ARJUNA.Inc said...

huhu..lma gak x mnjengah kt cni..haa..isu kbershan eh..bju putih da klorox lom?kaki mandi sental x?telinga time mndi gsok x?idung da korek cyap2 x?2 bru bersih~~..hehe..bnyak lgi~~.. =)

misrerama said...

arjuna : dah siap oke semua tu...how bout u?muahahaa

qlah said...

wah.. hehe . nanti kalau ok.. bagia tau qlah ye.. nak try jugak ;)

misrerama said...

hehehe....actually dulu dh try oke jugak...hehehehe