Saturday, December 25, 2010

CERMIN


salam ebelibodi!!
hee..
penah tgk cermin x?
dalam sehari bape kali korunk tgk cermin??
mesti more than sekali kan?
hahaha
jgn nak tipu yer kalo dlm sehari tu xde tgk cermin
xkira la cermin ape pon
janji mende tu pantul balik korunknye face kat dlm tu
haa...
kalo org tu xtgk sgt pon cermin
maybe cermin pintu,kete or sebagainye lah diorg akan tgk kan??
cermin tu ape gunanya?
sangat berguna atau xde guna sgt?
tgk cermin sikat2 rambut n blah?cmtu ke?
so xde la teringin nak tngk perkembangan diri eh?
dh maken gemok ke pp tu?
dh makin tambah kedut ke kat muke tu?
dh maken banyak jerawat ke muke tu?
or dh maken LICIN muke tu?
hehehe
org yg gune cermin mestilah ade sebabnye kan?
mcm aku ni slalu tgk cermin
tambah2 time nak kuar
al-maklumla mekap tebal 4 5 6 inci
heee~~~
tp tu bukan motip sbnr aku nk bercerita kat cni wahai BLOG kesayangan
tp nak cakap pasal
CERMIN AJAIB
hehehe

pernah x korunk tgk satu cermin tu
korunk rase
'eh nape aku nampak gemuk gile dlm ni??'
xpon cmni
'eh nape kurus pulak aku ni??xclap tgk ke ni'
haa...
ade lagi
' eh gebu pulak muke aku dlm cermin ni'
'puteh pulak muke aku'
hahahaha
semua tu aku penah rase lah!
itulah ajaibnye cermin ni
kalo hampa suma nak tau!
hehehe
kat umh aku ni banyk cermin
ade satu cermin dlm bilik akak aku
cermin tu wat org rase kurus jer
hehehe
sbb tu aku suke tgk cermin tu
barula terasa kurus
hahahahaa
n bila pakai tudung kat ctu kan
xdela aku rase muke aku ni cam 'ikan buntal'
hahahaha

ade satu g cermin dlm bilik aku
cermin ni mmg ajaib
hahaha
muke aku yg berkerutu ni nmpk smooth je dlm cermin ni
hehehe
so senangla utk aku tampal2 segala mak nenek kat muke aku ni
hehehe
(malu plak cite kat org)
tp serius
aku ckp betul!
xcaya dtgla tgk cermin kat umh aku ni haaa...
:P

satu lagi sbb cermin aku wat pantulan muka nampak smooth ni
sbb
ade bantuan dr cahaya kalimantang yang menghadap cermin aku
dats y lah!
mende ni aku perasan bila aku tgk kat cermin lain
mak aih laennya muke aku!
td aku tgk cam ok je aku duk tempek2
ni tetibe mcm hantu cina
xpon mcm opera cina pulak dh!
hahaha
tu la balasannya kalo dpt pantulan wajah yg fake
hahaha
kesian kan..
so jgn percaya sgt kat cermin tu oke
sbb kdg2
cermin tu nak ejek kite jer
'padan muke, suke sgt belek muke kan'
huhuhu
kesian la kat org cam aku ni
nak jugak ade kulit yg FLAWLESS ni
huhuhu
xbaek tau cermin
:((

oke
so pasni kalo korunk rase korunk nmpk cntek
luar biase bila tgk cermin
JAGA-JAGA oke?
sbb??
cermin tu tgh ejek korunk!
hahaha
(joking..:P)

oke sekian saje dr c bulatt suke tgk cermin :P
::tgkla puas2 bulat selagi boleh tgk::
hehe.. :P
::ni la masalahnye kalo xamek gamba kat cermin ajaib..haih::
~~buntal betul~~~

10 comments:

azana said...

ecece comeynya dio... cermin 2 x tpu..

sambil2 duk tgok cermin 2, baca la doa

"ya Allah ya Tuhan ku kau perelokkan lah kelakuan ku sebagaimana kau mengelokkan rupa ku"

amin...

amry said...

:)

misrerama said...

hahaha...zana : aku nk tampal doa tgk cermin pasni..biar cermin xpat tpu ag...hehehe

misrerama said...

amry : :))

ARJUNA.Inc said...

haha..haah..cermin mmag pndai mnipu!!..kdang2 nmpk ensem..kdang2 nmpk x!!..hahahah...pasan tol..haha

misrerama said...

hahaha....sbnrnye cermin xmenipu.tp kite 'terperasan' seorang sndri..hahahaha

cikrehan said...

kite lg truk..
tgk cermin mane2 pn ta shantekk..
2 mls na tgk cermin 2.. haahaha

misrerama said...

hehehe..rehan, ye ke?hahaha...nmpknye kena pinjam cermin kat umah ni kot?haha.rehan xtgk cermin pon dh cute mute dh aih.. :))

ARJUNA.Inc said...

hahaha..haah kn..org 2 mmag tere kn dia pekena org kn..nakal kn..haha..

misrerama said...

hahahaha...lalalalalala.. :P