Sunday, December 19, 2010

GADIS MELAYU


Apa yer karakter utama nak jadi gadis melayu?
yg betul2 melayu
melayu tulen
hehe
tetibe je rase nak tulis pasal ni
sbb td ade bc
kawan aku punye blog pasal gadis melayu
act, gadis melayu ni banyak lebihnya kan
antaranya:
budi bahasa
gaya tutur kata
perilakunya
sifat
n sebagainya lah kan..
sush utk diterjemahkan lg

ramai gadis melayu
yg sudh hilang sifat kemelayuannya
menjadi ke'inggeris'an
xdinafikan
kadang2 aku jugak terlibat
dr segi pakaian n tutur kata
susah kan nk jd gadis melayu yg sempurna?

penah satu hari
kawan-kawan aku cakap
'pqa try la masuk Gadis Melayu'
kadang2 nak tergelak
sbb perwatakanku xseperti sifat semulajadiku
sifat aku yg kasar, xsopan,xreti ckp slow2, mcm2 lagi yg menjadikan aku ni xlayak jd gadis melayu
hahahaa

penampilan tu xsemestinya melambangkan perwatakan kan??
kalo tgk dr jauh boleh la ckp mcm perempuan yg mmg GURLY abeh la
(ade la org ckp cmtu,aku pon xtau)
tp kalo aku dh stat ckp,
menyesal org yg puji aku tu
hehehe..
kdg2 pk lawak
kdg2 pk logik jugak
n ada satu ayat tu kwan aku ckp
'ok la tu fiqa, at least ade jugak org perasan ko'
hurm...betoi jugak tu.. :P

:: nmpk mcm gadis melayu tulen x?::
(hehehe)
:: poyo je, asal gadis melayu pakai baju kurung je sume gamba..hehehe::





9 comments:

kay yea said...

selamat jdi gdis melayu yaw..hehe~

Liquid said...

hee masuk lah. nnt incek liquid vote banyak2 hee

misrerama said...

haha.....xmungkin la incek2 berdua di atas....cuma omongan kosong.. :P

azana said...

try la piqa masuk...ngeng... mana nak tau lepas ni x keja aliran town planng da kot... jd modelling ke... amacam? bekkkk punyer...

ZACK ENTRY said...

ciri-ciri luaran tu dah cukup syarat dah..=)

misrerama said...

zana oo zana...drp aku yg masuk bek ko yg masuk.ok x?hahaha.....aku xde bakat langsung..kasaq gedegaq ada la..hehehehe

misrerama said...

zack : luaran pon xstabil jugak... :P

ARJUNA.Inc said...

hehe..entry spe kah yg dibaca itu..waa..nak jdi gadis melayu?..bgus 2..ckup bdrah melayu je..da ckup orait da 2..hehe

misrerama said...

arjuna : hahahhaa....sape lagi? kamu la..hak3