Thursday, December 23, 2010

HATI CEDERA PARAH

xtau la kenapa
hati ni rase xtenang je
sejak dua tiga menjak ni
mungkin amalan xckup kot ni
mungkin jgak
tp ntahla
hati selalu rase xtenteram je
mungkin jugak sbb terase bosan
akibat ditinggalkan bersendirian di rumah
dalam tempoh yang agak lame
sbb b4 ni slalu je ade org kat umah ni
yang sentiasa ada
time aku nak
POT PET POT PET
huhuhu

kalo dulu
bila aku rase xtenteram cmni
aku mesti akan wat sesuatu
sama ada
aku cr resepi baru utk dimasak
buat2 rajin kemas umah smpi berkilat
lipat2 baju
basu2h baju mane yang terlupa nak basuh
n mcm2 lagi la yang aku buat
p joging pag petang
tp....
skang ni aku rase malas nak buat sume tu..
keje2 umah aku still buat la
tp yg laen2 tu
still xmembantu jugak bila aku buat

perasaan aku ni
mcm..
sedeyh
geram
sunyi
tertekan
bosan
n macam2 lagi
bila semuanya bercampur jd cmnila
asek nak menaip je kat laptop aku ni
dulu, blog aku ni sbnrnye utk aku je
aku xde pon nak gtau sesape except my besfren
tp lama2 dh ramai pulak yg tau
huhuhu
so sedikit seganlah utk meluahkan
ape yg terbuku di hati ni
xmacam dulu
semuanya kalo boleh aku nak ckp kat blog ni
hurm..
tp skang privacy dh agak terhad
so aku sshla nak luahkan semuanya
:((
tp separuh drp tu aku still share dgn buah hati aku ni
:misrerama.blogspot.com::
die je yg slalu ade ngan aku time aku
rase cmni lah
hurm...

xsedap je rase..
xtau la kenapa

pada pendapat anda kenapa ye lelaki nak berkenalan ngan pompuan? sebab die nak takel pompuan tu ke, atau saje2 die gatal2 nk test power die boleh dpt ke x pompuan tu?xpon die nk tgk mahal cmne sgt pompuan tu nk jual?ke die mmg ikhlas habesla nk kat pompuan tu? ape pendapat??sush oo nak tafsir ape yg laki nak dr kiter perempuan ni....huhuhu...susah jugak jd pompuan..takut terjerat...bila terjerat abehla terlipat!ouh,ape yg aku dh melalut ni haih...

kadang2 idup ni xpernh puas kan..bila kite dh dpt sesuatu yang baek, kita still lagi nk cr yg lebeyh dr yg kite dh ade tu...sepatutnya kita jaga apa yg kite dh ade tu dengn sebaek2nya.. bukan pegi usha2 yang mane lagi bagus kan?sbb xsemestinya yang kita kalut duk usha tu kite akan dapat kan?ke mmg sure dpt?ntahla....tu pada pndngn masing2 la kan.. to me, bende tu mcm nothing tau..kite rase mende tu dh bagus, last2 tgk2 la...upenye lagi xbagus...kan rugi kalo kite dh lepaskan mende yang kite dh ade...cube bayangkan mende yang kita ade tu kite lepaskan and one day ade pemilik laen pulak yang jage die..cmne perasaan kite time tu?susah jugak aku nak byangkan..tp tu la aku...aku slalu pk, kalo aku dh xdpt mende ni ade lg yg mcm ni or lebeyh bek dr yg ni?aku slalu takut nak hadapi mende2 yang akan dtg...sbb aku bukan mude g...
aku dh 21...xbeberapa hari lagi dh masuk tahun baru n 21 tu aku + lagi setahun..jadinye? plus la sndr..... :P

oke, berbalik kepada ape yang lelaki tu sbnrnye nak dr pompuan ni.....aku serius xpaham ape yg diorg nak dr kiter..bila kite betul2 bg perhatian kat diorg kan,tup2 diorg hilang cmtu je....sbg org yang mcm aku ni mm la ssh utk aku pegi tny die 'eh, awk kenapa awk tetibe je hilang?'...sush oo org mcm aku ni tetibe nk g msg org tu cmtu....sbb bg aku kalo die dh xcr aku mksdnya die xperlukan aku la kan...awal2 diorg mmg caring abeh la...tp tetibe diorg senyap...ade x terpikir mungkin diorg dh jumpe kawan yg lagi baek dr kiter?aku?mmg slalu terpikir mende tu..sbb aku rase, ramai lagi pompuan yg lebeh perfect dr aku..

act, aku still xpaham lelaki...kebanyakannya kan selalu ckp cmni,'kalo sy xmsg awk,awk pon xkn msg sy la kan?'..plz la...tlg la paham...sy ni pompuan tau..kalo slalu sgt duk msg awk tu x ke pelik name die?fitrah pompuan kan pemalu..hurm...ssh jadi org cam aku ni..ssh nak eratkan silaturrahim...so that org cp fed up ngan aku...n satu lgi aku ni slalu layan org kasar2....huhuh..sbb kalo layan baek2 nnt diorg ckp aku suke diorg..bila layan kasar2 pon ade org ckp aku ade simpan hati..cmne tu?tolong pikiaq sat.....

nape aku asek cite pasal diri aku je dlm blog ni??sbb ni blog aku la...so aku ade hak nak tulih ape saje yang aku nak kan....kalo org kesah, aku xkesah...sbb blog aku nama 'CERITERA HIDUPKU'.tujuan penciptaan blog ni pon sbb aku nk wat die jd diary aku..dats y la sume bende yang aku masukkan dalam entry ni pasal aku....so dat bila aku dh tua nnt, aku boleh ingt balik mende2 yang aku buat mase2 mude2 dulu melalui blog ni la....kan??sbb org tua xmampu nak ingt sume benda lg....

ade x sumber mane2 yang boleh buat aku tersangat paham kaum 'LELAKI' ni..
sbb aku malas nk google cr sume mende tu..
aku nak org tu sndr gtau aku ape sbnrnye die nak dr aku
tu je.....yg laen aku xnak tau...
aku nk mende tu hanya utk aku je...
sbb aku adalah aku....

sekian dr c bulat yg x tenteram......


8 comments:

azana said...

waa..ini ko kena tuggu pengomen dari lelaki datang... aku pun nak tau jgk...hehe

kay yea said...

haha~
mne leh tnye laki..nanti mst kitorang nk back up laki gak~ :D

Liquid said...

lelaki pon, x paham pompuan jugak...

sbb pompuan ni suke ckp bnde2 tersirat n tersurat, lelaki more frankly type kinda guy hee.

misrerama said...

zna: hahaha...tu la duk tggu depa komen

kay yea : xpela kalo nak bekup pon xpe. still nak tau jugak..hahaha

liquid : mmg pon..tp kdg2 bila dh ckp yg trang2 depa xmau duk jawab pulak...haih..poning palo den.... :P

ARJUNA.Inc said...

oh..meh arjuna jwab..hehe..laki nk bknalan sbb rsa nk knal la..hati dia tdorong rsa nk knal..kbnykan llaki mdah jtuh hti..huhu..tp kalo nk knal x bmksud la jtuh ati daa..x knal mka x cinta..huhu

azana said...

aku rasa cek arjuna da jatuh hati...hahah

ARJUNA.Inc said...

azana!!..haha...x knal mka x cinta ye..jgan wt fkta slah..ninja kang..haha

misrerama said...

hahaha..oke....kang azana n arjuna jugak yg duk jatuh hati kat cni ni...hahahah :P
aku sokong doe zana...arjuna ni baek...hak2